"Ало" мошеници ожилиха млада преводачка с 800 лв.

"Ало" мошеници ожилиха млада преводачка с 800 лв. | StandartNews.com

Велико Търново. 29-годишна жена от Велико Търново стана жертва на ловка телефонна измама по нова схема със задържан чужденец.

В събота по обед непознат мъж позвънил в хотел в с. Арбанаси и се представил за "полицай Петров". Измамникът обяснил, че спешно му трябва преводач, като оставил телефонен номер за връзка. От хотела бързо се ангажирали да помогнат на "полицая" и за кратко време осигурили поискания преводач с немски език - 29-годишна жена. Дали й номера, оставен от "Петров" и тя се свързала с него.

Псевдоченгето обяснило, че има задържан чужд гражданин в полицията и е необходимо тя да отиде на място, като се уговорили за час, в който да е там. Малко преди уречения час мошникът отново се свързал с преводачката и помолил да закупи за задържания хранителни продукти. След това още няколко пъти звънял и поръчал ваучери и лекарства. С жената се свързал и "адвокатът" на задържания, който потвърдил, че на клиента му са необходими поръчаните от "полицая" покупки. Без да се усети, жертвата купила за продукти, ваучери и лекарства за общо 816 лв.

При последния разговор "Петров" й съобщил, че не му трябват повече ваучери. Разпоредил й да изгори закупените, да изтрие всички повиквания от мобилния си телефон и да отиде пред полицията, където ще я чака. Жената почакала пред полицейското управление известно време, но след като никой не се появил, влязла във фоайето и попитала за "полицаи Петров". Тогава разбрала, че такъв служител няма, а тя е станала жертва на измама. По случая е започнато досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай