Активни действия на полицията в Кюстендилско

Активни действия на полицията в Кюстендилско | StandartNews.com

Специализирани полицейски действия, в рамките на разпоредените от главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов са били извършени в Кюстендилска област през почивните дни, съобщи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка. Те са свързани с извеждане от анонимност на лица, ползващи охрана в нарушение на законовите разпоредби, засилени проверки на обществени места и в районите на питейни и увеселителни заведения, спазване на правилата за движение по пътищата, проверка на лица, притежаващи лиценз за осъществяване на частна охранителна дейност, проверка за наличие на оръжие и боеприпаси при стриктно спазване на правилата за безопасност.

Проверени са били 247 моторно-превозни средства в областта, а установените нарушения са 79. Без винетки са били водачи, срещу други осем, управлявали след употреба на алкохол, са започнати досъдебни производства. Установените неправоспособни водачи са четирима. За установените нарушения пътните полицаи са съставили 47 акта и 13 фиша. По направление частна охранителна дейност и разрешение за оръжие и боеприпаси нарушения не са установени.

При извършена проверка в дома на 40-годишен кюстендилец - криминално проявен, са открити и иззети 12 боеприпаса от различен калибър. Срещу него е започнато досъдебно производство.

Установен е краден автомобил "Тойота" - фирмена собственост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай