Адвокатката на прегазената Катерина поиска затвор за Боскос

Адвокатката на прегазената Катерина поиска затвор за Боскос | StandartNews.com

Адвокатката на ранената на спирка в Пловдив 16-годишна Катерина Матеева поиска от съда затвор за двамата участници в движението причинили инцидента – гръцкият студент Христос Боскос и Васил Калев, предаде Фокус. Адвокат Татяна Каменова поиска още изплащане от двамата на пълния размер на гражданския иск.

Защитникът на Боскос, адвокат Георги Кутрянски, поиска студентът да плати глоба и да бъде освободен от наказателна отговорност. Размерът на глобата да се определи от съда, имайки предвид това, че той не е осъждан и напълно е признал вината си. В началото на съдебното заседание бе представено бордеро с изплатени 800 лева имуществени щети нанеси непосредствено при инцидента.

Според Кутрянски, не е необходимо Боскос да заплаща и разходите по лечението на момичето, предявено от гражданския иск. Те трябва да бъдат заплатени солидарно от двамата виновни. Прокурорът по делото изтъкна, че вината за нанесените четири средни телесни повреди и множество малки на пострадалата Катерина, на Васил Калев е също толкова голяма, тъй като, ако той е бил спрял Боскос е нямало да удари момичето.

Той изтъкна обаче, че Боскос е минал на червено и със скорост по-голяма от позволената. Прокурорът поиска отнемане на свидетелството за управление на МПС и на двамата, за срок от две години. Гръцкият студент не се яви на делото, дойде само пострадалата Катерина и другият обвинен по делото Васил Калев. Очаква се днес съдът да се произнесе окончателно по делото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай