Студенти тичат 64 километра по случай юбилей

 Студенти тичат 64 километра  по случай юбилей | StandartNews.com

Студенти от Разград ще преминат с бягане и колоездене 64 километровото разстояние между Разград и Русе, за да отбележат 70 годишниния юбилей на РУ „Ангел Кънчев".

Младите спортисти от филиала на ВУЗ-а в лудогорския град стартираха похода си към града на Дунава, разделени в две групи – бегачи и велосипедисти. Отборът на атлетите планира да премине трасето под формата на щафетно бягане, като спортистите ще се сменят на всеки 6 километра. Грпата на колоездачите ще върти педалите по цялото трасе.
В късния следобед в неделя двете групи ще се съберат пред входа на Русенсщкия университет, където се очаква да дефилират и студентите спортисти от филиала в Силистра , както и колегите им от Русе.
Физкулурната проява е организирана от студентското спортно дружество „Академика" под патронажа на ректора на РУ „Ангел Кънчев" проф. Христо Белоев.

Към студентите от Разград се присъединиха и спортисти от клуба за приключенски спортове „Зелена стъпка" в града, които ще участват в колопохада и в щафетното бягане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай