Старозагорец подал 12 фалшиви сигнала на тел. 112

 Старозагорец подал 12 фалшиви сигнала на тел. 112 | StandartNews.com

Стара Загора.  Много недобросъвестни граждани вече злоупотребяват със спешния тел. 112. За това алармира  в четвъртък в публичния отчет за дейността на областната дирекция на МВР шефът и старши комисар Алекси Алексиев. През миналата година общо 49 души са подали фалшиви сигнали за извършени престъпления или нарушаване на обществения ред. Рекордът държал старозагорец, който подал 12 фалшиви сигнала. Той е бил глобен 3 хил. лв. Според закона, ако бъдат ангажирани пожарна, полицески сили и спасителни екипи, глобата може да скочи до 20 хил. лв, припомни полицейският шеф.

Извършените престъпления през миналата година в  Старозагорско, общо 5441, са намалели с 16 сто в сравнение с 2011 г., стана ясно още от публичния отчет за работата на старозагорската полиция. С 23 на сто по-малко били и регистрираните домови кражба, а икономическите престъпления са намалели  - с близо 13 на сто. През миналата година се е увеличил единствено броят на престъпленията, свързани с нелегалното разпространение и търговията с наркотици. Старозагорската полиция отчита  и по-висок процент на разкритите престъпления в сравнение със средния за страната.

Осигуряване на нормалното протичане на предизборната кампания и самите парламентарни избори ще бъди приоритет в работа на полицията на близките месец-два. „В деня на изборите ще разместим полицаите от един град на областта в друг, но не защото не им вярваме а за успокоим онези, които не им вярват”, обяви една от мерките старши-комисар Алексиев. Срамното пазаруване на избиратели също щяло да бъде сред основните акценти за работа на полицията. Старозагорко било от малкото региони, в които има осъдени за търговия с гласове на миналите местни избори.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай