Пловдив става магнит за китайските инвестиции

 Пловдив става магнит за китайските инвестиции | StandartNews.com

Инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп представи най-атрактивните си инвестиционни проекти по време на българо-китайския бизнес форум, който се проведе в Пловдив. С дългогодишните си традиции в сектора на недвижимите имоти, компанията привлече вниманието на чуждестранните инвеститори с индустриалните зони Калояново и Марково, които са част от Тракия икономическа зона. Представителите на китайския бизнес се запознаха и с възможностите за развитие на складови бази, търговски и офис площи. За интересуващите се от жилищни сгради и хотели също имаше конкретни предложения. А Галакси Инвестмънт Груп фокусира инвестиционния интерес върху проектите си.


За оживлението в българо-китайските отношения говори и двустранният стокообмен, който през 2014 г. е нараснал с 14% до 771 млн. евро. По време на бизнес форума над 100 китайски и български фирми имаха възможност да създадат преки контакти. Китайската делегация включваше компании от град Нингбо, който е високотехнологичен център и е известен със своето пристанище. Сред инвеститорите имаше представители на областите лека промишленост, недвижими имоти, туризъм, строителство, рециклиране, околна среда и др.


По време на бизнес срещите представителите на китайския бизнес определиха Пловдив като атрактивно място за инвестиции. На практика градът има потенциал да се превърне в столица на китайския бизнес в България. На форума беше обявен и стартът на Евро-китайската зона за икономическо развитие в рамките на Тракия икономическа зона. Пловдив се очертава като най-атрактивното място за инвестиции в България, за развитие на индустриални парковe и съсредоточаване на производството на водещи експортни компании.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай