Бижу за 14 млн. в Панагюрище

 Бижу за 14 млн. в Панагюрище | StandartNews.com

Премиерът откри супермодерна зала, обеща помощ за спорта

Райна Княгиня и черешово топче посрещнаха Генерала, той събира 14 000 в "Арена Армеец"

Панагюрище си има нова спортна зала за 14 млн. лева. Бижуто с 2000 места откри днес премиерът Бойко Борисов. Веднага след като отвори врати, свръхмодерната "Арена Асарел" стана домакин на престижния Международен турнир по тенис на маса "GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open". В него има участници от 24 страни. "В сферата на спорта, когато се работи с душа и сърце, се случват добри неща като тази зала, която е прекрасна", каза Борисов при откриването на "Арена Асарел". Тя е резултат на публично-частно партньорство между "Асарел-Медет" АД и община Панагюрище. "И държавата съдейства на общините за изграждане на различни обекти", подчерта премиерът. Още в първата половина на септември ще бъде готово и новото депо за битови отпадъци в Панагюрище.

"Каня ви на 30 август в Пловдив, когато ще открием нова спортна зала, така както сме обещали всеки ден хората да виждат какво сме направили", каза на множеството премиерът. Девойка, облечена като Райна княгиня, го посрещна в Панагюрище. В чест на министър-председателя гръмна и черешовото топче. Заедно с него бяха вицепремиерът Томислав Дончев, заместник-министърът на спорта Калин Каменов, евродепутатът Владимир Уручев, дипломати, инвеститорът на залата, кметът на Панагюрище, депутати от Пазарджишки избирателен район, съобщи "Фокус".

"Арена Асарел" разполага още с модерни помещения за пресконференции и делови срещи. Целогодишно в сградата ще функционира ресторант с капацитет 150 места и живописна тераса с изглед към новото изкуствено езеро с пеещ фонтан. През зимата водната площ ще бъде замразявана, за да се превърне в ледена пързалка. Запознати припомниха, че кметът на Панагюрище Никола Белишки е сочен за един от най-успешните кметове на ГЕРБ, който ще се бори за нов мандат.

Междувременно стана ясно, че 14 000 кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ ще се съберат на 13 септември в зала "Арена Армеец"-София за националното събрание на партията. Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов ще поздрави всички свои кандидати за местните избори. Но форумът ще е своеобразна генерална репетиция за официалното откриване на предизборната кампания, която от ГЕРБ плануват за 25 септември. Вчера председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви официално кандидатите за градоначалници в София-област.

"Кметовете от ГЕРБ в София-област изпълниха проекти по европейски програми и привлякоха чуждестранни инвестиции, с което повишиха стандарта на живот в общините", каза Цветанов. "Категорично мога да заявя, че ГЕРБ ще участва в предстоящите местни избори с най-достойните, качествени кандидати, хора с професионален опит, потенциал и амбиции. Сигурен съм, че нашите кандидати са хората, които ще работят за постигането на видими резултати във всяко едно населено място в областта", посочи още председателят на предизборния щаб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай