95% от болярите наясно с европроектите

95% от болярите наясно с европроектите | StandartNews.com

Велико Търново. 420 великотърновци са посетили изнесените информационни щандове, на Областният информационен център от 11 до 20 септември в парковете „Дружба", „Марно поле" и „Майка България".

Болярите трябвало да отговарят на въпроса „Достигнаха ли до Вас европейските средства?" , а целта е била да се отчете степента на запознатост с приноса на европейските фондове за подобряване на жизнената среда в града. 95% потвърдили, че са запознати с различни европроекти, с които се обновява инфраструктурата и градската среда.

Най-популярните били големият ВиК проект, подобряването на туристическите атракции, оперният фестивал „Сцена на вековете" и най-вече реконструкцията на част от градските паркове. Областният инфоцентър е провел анкета и сред ученици от ОУ „Бачо Киро", което е обновено по европроект чрез Оперативна програма „Регионално развитие". Повечето от децата са били наясно, че ремонтът на тяхното училище е извършен именно с европейски средства.

Проявите на ОИЦ – В. Търново бяха част от националната кампания „Първите седем години на България в ЕС", която има за цел популяризиране на приноса на еврофондовете за периода 2007-2013 г. и предоставяне на информация за новия програмен период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай