94 сигнали за произшествия за три дни след дъждовете в Кърджали

94 сигнали за произшествия за три дни след дъждовете в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. 94 сигнали за произшествия са били подадени в ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението през последните три дни. Няма пострадали хора, съобщиха от ОД на МВР Кърджали. След преливането на микроязовир в село Тютюнче огнеборците евакуирали 55 овце и разрушили подкопана стена на необитаема къща в село Софийци.

Най-много са били аварийните ситуации, свързани със силния вятър и проливните дъждове. 60 са сигналите само през вчерашния ден, в чието овладяване са участвали всички налични сили на пожарните служби.

29 са сигналите за отводняване на обекти – мазета на жилищни сгради, котелни помещения, дворове. В 23 случаи огнеборците са отстранявали паднали дървета по пътните платна, 8 са сигналите за скъсани електропроводници. Пет спасителни екипа са отстранили опасни предмети от сгради, 3 са сигналите за закъсали автомобили.

10 огнеборци от службите в Кърджали, Момчилград и Ардино са загасили три запалени комини вследствие на неправилно използване на отоплителни уреди. Екип от Ардино е потушил пожар в мазе в жилищен блок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай