8 милиона лева от длъжници не са в хазната на Петрич

8 милиона лева от длъжници не са в хазната на Петрич | StandartNews.com

Огромната сума от над 8 милиона лева са натрупаните дългове на физически и юридически лица към община Петрич. Задълженията са неплатени такси и данъци от 2010 година до момента. Други 4 милиона не са влезли в общинската хазна до 2010 г., в общината не е имало достатъчен контрол и не са предприети действия за принудително събиране на тези финансови средства, заяви настоящият градоначалник на Петрич Димитър Бръчков.

Общината стартира ударна кампания за събирането на над осемте милиона лева задължения, натрупани през последните 5 години. Ще се изпратят покани за доброволно плащане. Не се ли внесат дължимите суми, ще се ползват услугите на съдия изпълнители за принудително събиране на парите в общинската хазна. Уведомителни писма ще получат граждани и фирми, в тях ще се опишат не само текущите данъчни задължения, но и неплатените за минали години.

Крути мерки се въвеждат и срещу фирми с дългове към община Петрич. Те бяха одобрени по време на сесията миналия петък на общинския съвет. Дружества, които имат задължения, няма да получат поръчки за изпълнение. Няма да се предоставят услуги на граждани, които също не са изчистили задълженията си към общинската хазна.

„Ще отчитам на всяка тримесечие изпълнението на приходната част и конкретно ще давам информация за събраните недобори /б.а. – непостъпили плащания в касата на общината/ от предходни години", каза още кметът Димитър Бръчков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай