80 варненци летят с комета без пари

80 варненци летят с комета без пари | StandartNews.com

Варна. Първите 70-80 варненци, които дойдоха на Морската гара, тръгнаха на безплатен вояж с кометата до Балчик. Разходката без билет се инициира от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Безплатните пътувания са в рамките на Седмицата на морето, която е възстановена във Варна след дълго прекъсване. Идеята е на областния лидер на ГЕРБ Иван Портних и започва под егидата на транспортното министерство. Кометата тръгна в 13 ч от Морската гара във Варна и се връща след 2 часа от Балчик.

Корабът на подводни криле тип "комета" е на 30 години. Произведен е в Грузия и развива скорост 30-32 възела в морето, обясни единият от собствениците Петър Узунов.

Плаването с комети по българското Черноморие беше възстановено с активната роля на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, след повече от двайсет години прекъсване. Това е втори сезон, през който туристите и хората от региона могат да се възползват от бързо предвиждане по море, както и от незабравимата атракция на тези плавателни съдове. Всъщност вече второ лято по маршрута Варна-Несебър-Созопол кръстосват две комети. Цената в е едната посока е 45 лева, но има много преференции за семейства, възрастни и ученици.

Кометата с безплатната разходка до Балчик се управляваше от кап. Леонидс Михелс, който е от латвийски произход и с много опит на бързите морски возила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай