70 работници и 11 машини изчистиха Благоевград от снега

70 работници и 11 машини изчистиха Благоевград от снега | StandartNews.com

Благоевград. Основните транспортни артерии в община Благоевград са почистени от падналия през нощта сняг. Повечето от второстепенните улици на града и четвъртокласната пътна мрежа също са излъскане от снежната покривка.

Почистването и осоляването на настилките е започнало в 22.00 часа в неделя. Над 70 работници на общинската фирма по снегопочистване „Биострой" са обезопасили автобусните спирки на градски транспорт, мостове, стълбища, подлези, алеи и пешеходни зони. Управителят на фирмата Васил Бачев уточни, че през изминалата нощ 11 машини са почиствали, посипали луга и сол по главните пътни артерии в града. Той бе категоричен, че се осолява по всички нормативни изисквания, за да не се пресолява и да се вреди на пътната настилка и да се увреждат зелените площи. Пясък не се използва.

Около обяд в понеделник машините на почистващата фирма са прекратили работа, като имат готовност при нов снеговалеж да реагират на момента. Проблем обаче си остават неправилно паркираните автомобили в кварталите „Освобождение" и „Орлова чука". Общината призова гражданите и собствениците на магазини да почистват тротоарните площи пред домовете и обектите си, за да се избегнат неприятни инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай