545 хил. лв. повече в хазната на Кърджали от местни данъци и такси

545 хил. лв. повече в хазната на Кърджали от местни данъци и такси | StandartNews.com

Кърджали. 545 хил. лв. повече от плануваните са постъпленията в общинската хазна на Кърджали от местни данъци и такси през 2014 година. Изпълнението е 107% или 8,4 млн. лв., съобщи заместник-кметът на община Кърджали Иван Велев.

Той уточни, че всички позиции са преизпълнени, а най-добри показатели са отчетени при данък придобиване на имущество, туристически и патентен данък и данък МПС.

Ресорният заместник кмет обясни, че за улеснение на гражданите е създадена страница на Дирекция „Местни приходи" към сайта на общината, която информира за размера на данъците, начина и срокове на плащане. Въведена е и система за плащане в касите на Изипей и Ипей. Подписан е договор с „Български пощи" за плащане на данъците и на техните каси.

„Община Кърджали има идея да бъдат свързани бюджетните кметства в системата АКСТЪР, с която работи Дирекция „Местни приходи". Това вече е направено пилотно в двете кметства Опълченско и Широко поле. Целта е гражданите от прилежащи села да могат да плащат данъците си на място в кметствата. Ако системата заработи добре, ще бъде въведена във всички бюджетни кметства до края на 2015 г.", коментира зам.-кметът Иван Велев. По думите му над 1,3 млн. са събраните просрочени задължения и около 1 милион има за събиране при съдия – изпълнител.

През 2015 г. няма промяна в размера на данъците и таксите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай