500 получиха книги срещу стари вестници

500 получиха книги срещу стари вестници | StandartNews.com

Три тона хартия от стари вестници събраха хлапета в Бургас днес. Повече от 500 деца участваха в акцията на "Черноморски фар" и "Фактор" - "Стари вестници за нови книги". Партньори в кампанията са вестник "Стандарт" и издателство "Прес". От тях малчуганите получиха нова книжка срещу старите вестници.

Второкласникът Симеон Ралев донесе 26 килограма и си спечели специално издание на Червената книга на България, предоставена от министъра на екологията Ивелина Василева.

Тя даде официалния старт на събитието "Стари вестници за нови книги". Изпълнителният директор на "Черноморски фар" ЕАД - Димитър Николов, връчи на Василева плакет "Фаропазител", а тя поздрави и благодари на организаторите от най-стария регионален вестник в България. "Стремежът и жаждата към знанието, да учим, да четем са много важни. Но по-важна е грижата за природата. Похвално е, че двете неща са успешно съчетани на това прекрасно събитие", каза тя пред погледите на нетърпеливите деца.

Преди да започне събитието, изпълнителният директор покани на сцената един от най-обичаните български автори - Антон Дончев, който също сподели радостта си от началото на мероприятието и поздрави всички организатори и участници. Кметът Димитър Николов съобщи, че Бургас е най-четящият град и на шега каза, че той също ще се включи в събирането на вестници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай