5000 яйца станаха на омлети в Павликени

5000 яйца станаха на омлети в Павликени | StandartNews.com

Велико Търново. 5000 яйца отидоха за омлети, стрелба в цел и спортни игри в първият празник на яйцето в Павликени.

Кулинарните състезания започнаха още от зори със съвсем пресни яйца от местната фирма Хайпро, а след това шоуто продължи с изложения и концерти през целия ден.

Кметове от великотърновска област и се състезаваха да белят яйца и да ги нарежат правилно. Кметъла Цонко Цонев се включи в надпреварата, но първото място за най.бързо обелени яйца взе кмета на горна Оряховица Добромир Добрев. Каварна се представи с няколко блюда с миди в комбинация с различни продукти които бяха изядени набързо от гостите. Наградите за най-добрите са бижута във формата на яйце, изработени от местния бижутер Константин Костов.

Първенецът получава позлатено яйце, класиралият се на второ място - сребърно яйце със златна шарка, а третият - изцяло сребърно бижу. На мегдана в специална шатра най-атрактивната готвачка на Павликени Елена Божанова, забърка 101 омлета и ги раздаде за безплатна дегустация. Най-много мераклии имаше за състезанието хвърляне на сурови яйца в цел. Къщичката на Хензел и Гретел беше атракция насред новият площад на Павликени. В нея се предлагаха сладкарски изделия, направени само от яйца. Част от шоуто бяха и няколко песни посветени на яйцата "Мъжка песен за яйцето" беше изпълнена от местни самодейци а част от гостите успяха да дегустират и така наречената "мъжка ракия"!

Вечерта празника на яйцето събира жителите и гостите на Павликени на концер на Нелина. По-късно на сцената ще се качат и местните рокбанди „Хед бендърс" и „Нойс". „Едно яйце - много възможности" е мотото на празника. Негова кръстница е съпругата на павликенския кмет Ивелина Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай