30 дървета паднаха заради снега в Пиринско

30 дървета паднаха заради снега в Пиринско | StandartNews.com

Няма пострадали хора и бедстващи селища

Мокрият и тежък сняг отвори доста работа на огнеборците в Пиринския край, тъй като събори близо 30 дървета. От събота вечерта до 10,00 часа в неделя са приети сигнали от различни места на телефон 112 за съборени дървета. „Наши служители реагират на всеки сигнал. Най-важното е, че няма пострадали хора при тези инциденти. Снегът е мокър, натежава и някои дървета не са издържали на тежестта му. Повече от поливината сигнали са подадени от района на община Благоевград и прохода Предел между планините Рила и Пирин", заяви директорът на РД ПБЗН в Пиринско комисар Георги Пармаков.

Той увери, че няма към момента бедстващи селища в региона. Има скъсани, паднали и провиснали кабели в някои градове.
20 сантиметра е снежната покривка в областния център Благоевград. Снегопочистващата техника работи цяла нощ, основните пътни артерии в града и тези в кварталите се почистват. „Мобилизирани сме необходимите работници и техника, оборудвани сме с достатъчно пясък и сол. Работниците ни разчистват тротоарите в района на автобусните спирки, малък снегорин почиства и тротоарите по главните улици на Благоевград. Паркирани автомобили обаче затрудняват снегопочистващата техника", казаха от общинската фирма „Биострой".

Община Благоевград и общинското дружество призовават собствениците и водачите на автомобили да паркират на определените за това места, без да пречат на техниката за снегопочистване. Апелират се и гражданите да почистват снега пред своите имоти и обекти, като не изхвърлят снега на пътните платна.
Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай