3000 лв. глоба за киноложка изложба без касов апарат

3000 лв. глоба за киноложка изложба без касов апарат | StandartNews.com

Сдружение отнесе глоба от 3000 лева за провеждане на изложба на кучета без касов апарат. Това реши Районен съд – Разлог, след като от неправителствената организация обжалваха наложената им имуществена санкция от данъчните в размер на 5000 лева за това провинение.

Служители на НАП извършили проверка на събитието на 5 септември миналата година в двора на СОУ „Неофит Рилски" в град Банско. Те установили, че в организираната от сдружението каса граждани заплащат в брой пари за участието си. При приемането на платените в брой суми се сключвали договори за дарение, отпечатани в два екземпляра. Те обаче били нищожни, защото трябвало за приетите плащания да бъдат издавани фискални касови бележки. Оказало се, че в обекта няма инсталиран и въведен в експлоатация фискален касов апарат. По този начин сдружението не е изпълнило задължението си да монтира, въведе в експлоатация и използва регистрирано в НАП фискално устройство. Така е нарушило наредбата на финансовото министерство за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

На неправителствената организация е съставен акт в размер на 5000 лева. Магистратите намалиха глобата с 2000 лева. Решението им може да се обжалва в 14-дневен срок пред Административен съд – Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай