280 полицаи ще бдят в Кърджалийско по Великден

280 полицаи ще бдят в Кърджалийско по Великден | StandartNews.com

Кърджали. 280 полицейски служители от ОД на МВР в Кърджали ще се включат в осигуряването на реда по време на предстоящите празници. Охрана на обществения ред, на събития от масов характер, на празнични литургии ще бъдат сред основните задачи на униформените.

В полицейските управления през празничните дни ще има сформирани оперативни групи за реакция при сигнали на граждани за извършвани престъпления. Сигнали могат да бъдат подавани на телефони 112 и оперативните дежурни части на ОД на МВР както и във всички полицейски управления по места.

Засилени проверки по пътищата ще има във всички празнични дни за предотвратяване на условия за тежки произшествия. Преди Великденските празници с оглед на пожарната безопасност в Кърджалийско са били проверени 32 църкви, хотели, хижи и бази за отдих са били проверени от екипи на ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението".

Тематичните проверки са били извършени заради очакваното струпване на много хора по време на празниците в църковните храмове и настаняване на гости в хотелите и базите за отдих.

След проверките няма констатирани нарушения на правилата. На стопаните на обектите са дадени указания за безопасно поведение и са раздадени правила по пожарна безопасност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай