280 млади огнеборци в надпревара по пожаро-приложен спорт

280 млади огнеборци в надпревара по пожаро-приложен спорт | StandartNews.com

Добрич. За 15 път в Албена стартира националната надпревара "Млад огнеборец". За приза спорят 28 тима - първенците от всички области в страната, съобщи ръководителят на състезанията, които са в рамките на два дни - събота и неделя, комисар Стефан Стефанов.

Отборите ще се състезават в две дисциплини - бойно разгръщане на пътека, която се провежда в събота на поляната до управлението на курорта, и щафета с препятствия 4 по 100 м, който ще бъде в неделя на стадион "Албена".

"Състезанието е ежегодно, като в него се използват елементи от ежедневната дейност на пожарникарите по правилата нан международната организация на пожарникарите CTIF. България е член на тази организация близо 100 години", добави още Стефанов.

Победителят от двудневната надпревара ще представи страната ни догодина на международното състезание по пожаро-приложен спорт, като миналата година националният първенец тимът на тийнейджърите от Свиленград, представиха България в международната надпревара във Франция и заеха почетното 10-о място от 70 отбора, допълни Стефанов.

Специално за откриването на националния шампионат гост в Албена бе главен комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". Той пожела на състезателите успех, да не получат травми и да не се сърдят, а да покажат екипност.

Миналогодишният първенец тимът на Свиленград внесе представителното знаме на младежките отряди, а домакините от област Добрич вдигнаха националния флаг, след което започна и оспорваната надпревара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай