250 колоездачи катериха планина Беласица

250 колоездачи катериха планина Беласица | StandartNews.com

Рекорден брой ентусиасти – над 250, участваха в тазгодишната обиколка на планина Беласица през България, Македония и Гърция, като стартът и финалът бяха в Петрич.

Колоездачите изминаха общо 200 километра, най малките сред тях бяха осемгодишни деца от южния ни град, а най-възрастният бе 73-годишният Събчо Косев от София.В катеренето на планината се включиха велосипедисти от различни краища на страната, македонци и дори аржентинци. Колоездачите от Аржентина правят обиколка на Европа и Азия. Организатор на събитието бе Вело клуб "Бела Екстрийм". Най-малките участници Васил Сандъкчиев и Петя Кукова от Петрич бяха поздравени от останалите велосипедисти.

Участниците изминаха с велосипедите си обиколката на два етапа за два дни. Маршрутът бе от Петрич през Дойран до Гърция и обратно. През цялото време групата бе ескортирана от полицейски патрулки. С тях се е движила и линейка от петричката болница с медицински екип. През цялото време в пилотните коли е имало минерална вода, както и резервни гуми. Обиколката премина нормално, без проишествия, организацията беше отлична,всички останаха доволни, благодаря за подкрепата на община Петрич, на болницата, на полицията и на фирмите който ни помогнаха, каза председателят на Вело клуб „Бела Екстрийм" Стойчо Станоев.

Това бе петата юбилейна обиколка на планина Беласица през трите държави, традицията ще продължи и в следващите години, увериха организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай