22-годишна иракчанка почина в Харманли

22-годишна иракчанка почина в Харманли | StandartNews.com

22 -годишна иракчанка е докарана в спешното отделение на Харманли мъртва. Шестима нейни роднини са хоспитолизирани с обриви, висока температура и диария в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково.

Настанените в отделението са жена на 44 годишна възраст, мъж на 25 години и тийнеджъри-момичета и момчета на възраст между 11 и 18 години. Те са докарани в клиниката на областния град с линейка от Харманли, където първоначално са били прегледани и стабилизирани.

Групата е с регистрация в село Баня. От новозагорския център обаче те са качени в бус на 19-годишен роднина, обитател на центъра в Харманли, който трябвало да ги превози на юг. По неофициална информация иракчаните са подготвяли бягство към Сърбия.

Това, което се знае за сега е, че по пътя микробусът им е аварирал и те спрели да го поправят. Тогава 22-годишната жена се почувствала зле, заради което и шофьорът решил да я откара в спешното в Харманли. От тям твърдят, че жената е пристигнала вече мъртва.

Аутопсията тепърва ще покаже какво точно е причинило смъртта й. Останалите иркачани до един са със симптоми на обгазяване. Една от версиите за състоянието им е и хранително отровяне, възможно е да са и с остро заразно заболяване. Очакват се до дни микробиологичните проби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай