218 населени места в област Кърджали без ток, до 130 села няма достъп

218 населени места в област Кърджали без ток, до 130 села няма достъп | StandartNews.com

От сряда спасители и медици газят преспите, за да стигнат до махала Лъжичник на крумовградското село Бук, където има сърдечно болен. Наложило се е да пренощуват в Пашинци, след като високопроходимите коли са закъсали в снега. Преди час са стигнали до болния и предстои да го извозят с трактор, съобщиха от Областния кризисен щаб в Кърджали.

Към момента 218 населени места в област Кърджали все още са без ток. До 130 села няма достъп. Областният кризисен щаб изиска от щабовете по общини да подадат актуална информация за броя на населените места без електрозахранване, водоподаване и проходими пътища, за наличието на болни и бедстващи хора и необходимостта от храна, питейна вода и лекарства. Проверява се нуждата от агрегати за захранване на спешните центрове, медицинските пунктове, защитените жилища и т.н. Към Ардино е пренасочена роторна машина.
Тази сутрин екипите на Пожарната и Спешна помощ успяха да пробият пътя до с. Синчец, за да извозят пациентка с инсулт, която в момента се транспортира до болницата в Кърджали. Пациент с инфаркт от Чилик е взет с линейка и пътува за болница.

Цялата жива сила и техника на ЕСО и ЕBН е концентрирана в района на Ардино. Продължава работата по отстраняването на повредата на електропровода между Кърджали и Смолян, захранващ подстанция Ардино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай