2000 души танцуваха диско с BONEY M

2000 души танцуваха диско с BONEY M | StandartNews.com

Велико Търново. 2 000 души танцуваха диско на откриването на ремонтираният летен театър в старата столица. Легендите BONEY M водени от Мейзи Уилямс вдигнаха на крака зрителите със своите хитове. Преди тях на сцената излязоха духовият оркестър и мажоретният състав на учениците от СОУ „Емилиян Станев".

„Много от вас си спомнят от своето детство как са гледали лятно кино на тази сцена. След 30 години решихме да възстановим Летния театър, защото великотърновци имаме нужда от такава открита сцена в парк „Марно поле", каза кметът Даниел Панов от сцената.

Инициативата за възстановяване на летният театър е на кмета Панов. 400 000 лв. струва обновлението на обекта, като средствата са събрани предимно от частни фирми, спонсори и дарители.

Арх. Матей Савов дари на общината своя идеен проект за новия облик на лятната сцена. Първият, който беше изоставен и потъна в руини, е строен през 1957 г., в края на 80-те години спира да функционира и не е поддържан.

Директорът на Народната библиотека „П. Р. Славейков" Иван Александров направи ретроспекция от спомени от летният театър през годините. Търновци там са слушали песните на Емил Димитров, Стефка Берова и Йордан Марчинков, Лили Иванова, Мими Димитрова и Щурците. Групи от Куба, Молдова, Грузия, Сърбия, Индия също са изнасяли концерти за старостоличани. Народният артист Константин Кисимов също е поставял свои постановки под звездите на Летния театър.

Сцената е с размери 12 на 18 метра, като цялото пространство е оградено със зеленина, която ще бъде естествен шумозаглушител. Цената на билетите ще бъде между 1 и 100 лева, в зависимост от ангажиментите на Общината към културните изяви, които ще се провеждат там. През лятото се очаква да гостува и група "Сигнал" с концерт на открито на новата сцена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай