17-годишна без шофьорска книжка предизвика катастрофа в Кърджали

17-годишна без шофьорска книжка предизвика катастрофа в Кърджали | StandartNews.com

17-годишна без шофьорска книжка е предизвикала катастрофа в четвъртък около 4 часа, съобщиха от ОД на МВР Кърджали. Момичето управлявало "Тойота", на кръстовището между бул."Христо Ботев" и ул."Стефан Стамболов" в Кърджали.

На зелена светлина на светофара не пропуснала движещия се с предимство лек автомобил "Шкода" и последвал удар. Тестовете за алкохол на двамата участници в инцидента са с отрицателен резултат. На виновната за произшествието е съставен акт.

От полицията съобщават, че са образувани и две бързи производства срещу водачи, шофирали след употреба на алкохол. Около 22 часа снощи на ул."Еделвайс" в Джебел при специализирана операция TISPOL е бил проверен "Фолксваген" с водач Ф.А./52/. Тестът за алкохол отчел 1,82 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ.Тази нощ около 2 часа на ул."Гюмюрджинска" в Момчилград е бил проверен водачът на лек автомобил "Пежо" М.К./42/. 1,76 промила е резултатът от теста с техническо средство и му е взета също кръвна проба за анализ.Двамата шофьори са задържан в РУ Джебел и Момчилград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай