120 души посрещат Коледа в узаконените си домове

120 души посрещат Коледа в узаконените си домове | StandartNews.com

Благоевград. 120 жители на Благоевград ще посрещнат най-после Коледа спокойно в уютните и узаконените си домове. Те се сдобиха с удостоверения от общината, че вече всичко е наред с жилищата им.

Благодарение на инициативата на кметството и на екипа на кмета Атанас Камбитов през последните 2 години се направи много в тази посока. В резултат на поредицата дискусии и разяснителни срещи през последните месеци семействата, които обитават три жилищни кооперации в квартал „Освобождение", получиха за пръв път от 1989 година изискуемите документи. С тях те могат да предприемат реални стъпки към узаконяване на жилищата си.

Индивидуалният подход на общинска администрация спрямо всеки един случай даде възможност да се постигне бързо и трайно решение на проблема със сградите, изградени преди повече от 20 години в отклонение от нормативната уредба. В началото на 2014 година се очаква още 2 сгради в същия квартал да получат необходимия набор книжа и още 15 семейства да узаконят домовете си. На 26 ноември тази година изтече срокът за подаване на заявления за узаконяване, а последният ден за окончателното приключване на всички административни процедури е 26 ноември 2014 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай