100-годишно читалище с апел „Дари книга”

100-годишно читалище с апел „Дари книга” | StandartNews.com

Читалище „Христо Ботев" в Крумовград с над 100-годишна история, обяви дарителска кампания за обогатяване на читалищната библиотека.

Голяма част от богатия книжен фонд е унищожен и негоден за употреба заради условията в досегашната сграда в центъра на града, строена преди повече от 70 години.

Библиотеката е съхранявала преди години над 57 хиляди тома литература. Тя е методичен център на територията на общината и обслужва широк кръг читатели–студенти, преподаватели, ученици и др. „От няколко месеца читалище „Христо Ботев" се помещава в друга сграда, обновена и оборудвана по проект, за което ни съдейства общината, но изпитваме голямо затруднение с набавянето на книги", съобщи секретарят Лиляна Раева, която благодари на първите дарители, предоставили художествена и справочна литература.

Сред тях е и Росица Димова, дъщеря на бившите книжари Добринка и Никола Митеви.Тя е предоставила на читалището цялата богата домашна библиотека, събирана през годините от нейните родители.

„Радваме се на всеки родолюбив жест, на подкрепата и доверието на всички, решили да помогнат. Нуждата от попълване на фонда се усеща особено през летните месеци, когато малките читатели са във ваканция, а не можем да им предоставим търсените от тях книги", споделиха от споделиха от читалище „Христо Ботев" Крумовград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай