100 събития за една нощ в Пловдив

100 събития за една нощ в Пловдив | StandartNews.com

Над 100 събития на повече от 70 локации в Пловдив ще има в нощта на 11 срещу 12 септември. Наред с традиционните си програми "Музеи и галерии", "Култура и клуб", "Град и публични пространства", фестивалът стартира и специален международен кураторски проект.

В "Баня старинна" може да бъде видяна експозицията "Зрели и Бесни". Проектът е конструиран около парадигмите на "Х-поколението" - генерацията, заключена в историческия прозорец, рамкиран от падането на Берлинската стена (1989) и световната финансова криза (2007-2008). "Зрели и Бесни" представя лични разкази и митологии, специфична житейска феноменология, както и някои частни случаи на артисти от 33 до 45 години. И анализира общественото в неговите най-важни прояви - политика, икономика, технологии, социална среда и социални теории, морал и икономика на изкуството. Куратор е Борис Костадинов - с участието на Лъчезар Бояджиев, Йос Дигел, Юлиане Ебнер, Правдолюб Иванов, Луиза Марган, Емил Миразчиев, Иван Мудов, Деян Калуджерович, Ангелика Кринцингер, Олаф Остен, Оливер Реслер, Камен Стоянов, Неманя Цвиянович, Сузане Шуда...

Сред гостите от света е чешката актриса, певица и изпълнителка на шансони от български произход Моника Начева. Дамата е от топ фигурите на чешката алтернативна сцена - експериментатор и търсач на нови подходи в музиката. Снима във филми и спектакли, текстове за нея пишат известните писатели Яхим Топол и Силва Фишерова. Тя излиза с песни от албума "Мами", където за първи път работи с най-прецизния и най-успешния чешки търнтейбълист диджей Файв от Бърно. Музиката им варира между даунтемпо, електро, абстрактен хип-хоп, дъб, бас и импровизации с майсторски скреч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай