Вестник "Марица" води читатели до богатствата на Южна България

Вестник "Марица" води читатели до богатствата на Южна България | StandartNews.com

Пловдив. Трима читатели на вестник "Марица" ще имат уникалния шанс да видят отблизо богатствата на Южна България. Това ще стане възможно в края на едноименната кампания, която печатната медиа стартира. На сайта "Марица.бг" има специално приложение за кампанията, която е подкрепена от Община Пловдив.

Тук са изброени двайсет от най-красивите археологически и природни забележителности на юга, за които специалисти археолози и историци са преценили, че могат да се подредят в класация. Сред тях има и напълно непознати обекти, като критерият, който е водил експертите в избора, е всяко от богатствата да е достъпно за човешки крак.

Сред най-интересните обекти, за които вече може да се гласува са Перперикон, Тракийският комплекс край Старосел, Светилището на траките Татул, пещерата "Дяволското гърло".

Обектите бяха представени на пловдивските медии от управителя на издателска къща "Марица" Янко Янков, който съобщи, че успоредно със снимките в сайта на "Марица" фотоси на богатствата са подредени в изложба пред Община Пловдив. Експозицията ще остане до края на октомври, когато ще приключи и гласуването на сайта.

До 15 ноември ще бъдат обявени първите три обекта от "Богатствата на Южна България", а чрез жребий трима от гласувалите ще получат като подарък двудневна екскурзия до богатствата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай