Вторник,

Въпрос със страшна сила

От: Failed to load user -
2326
Въпрос със страшна сила
A
A
A

Новата книга на Иван Гранитски "Внимателно бързайте!" търси отговора, който не дава мира на всички истински българи: "Какво стои зад страшните четири въпросителни на Народе????"

И мисля, че авторът се е доближил максимално близко до ръба на националната бездна, която стои зад четирите въпросителни. В текста за пръв път са разчленени, разчетени до буква посланията на Апостола към хората и света и после отново събрани в едно, за да ни накарат да стигнем до онзи катарзис, така необходим за всяка свястна българска душа. Казвам "свястна", защото ако се вгледате в страниците на това тефтерче и в писмата до други работници за народната свобода, ще усетите как "свястност" идва от "святост".

Дори само за това откритие си е струвало Иван Гранитски да ни предложи този текст, където прави следното заключение: "Ключовите думи емблеми за Левски са Отечество, Народ, Свобода, Република, Независимост, Справедливост, Любов, Хармония, Милосърдие..." И ако в божите книги е писано: "По делата ще ги познаете!", то Иван Гранитски ни напомня, че ние трябва да познаваме Левски и по неговите слова, които го превръщат от Васил Иванов Кунчев от град Карлово в Апостол на българската святост.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията