Том Ханкс и Ема Томпсън разказват истината за Мери Попинз

Том Ханкс и Ема Томпсън разказват истината за Мери Попинз | StandartNews.com

Ема Томпсън играе Памела Травърз - "майката" на магнетичната Мери Попинз, а Том Ханкс е самият Уолт Дисни под режисурата на Джон Лий Ханкок. От тази седмица големият екран ни дава още един шанс да се насладим на брилянтната игра на двамата актьори, които имат по две статуетки "Оскар" в активите си. Те са звездите във филма "Спасяването на Мистър Банкс" на "Дисни". Лентата разказва невероятната и неразказана история за това как класическата анимация "Мери Попинз" стига до екрана.

Когато дъщерите на Уолт Дисни го молят да направи филм по любимия им роман от П. Л. Травърс "Мери Попинз", той им дава обещание, което не реализира цели двайсет години. В стремежа си да получи правата Уолт се сблъсква с упоритата и безкомпромисна писателка, която няма никакво намерение да допусне нейната любима бавачка вълшебница да бъде осакатена от машината на Холивуд. Но когато продажбите на романа спират и парите свършват, Травърз с неохота се съгласява да отиде в Лос Анджелис и да изслуша плановете на Дисни за екранизация. Памела Линдън Травърз е родена в Австралия. Актриса и журналистка тя написва бестселъра си през 1934 година.

В лентата ще видим Травърс още в детските й години. Колин Фарел играе баща й, който е алкохолик и умира, когато тя е на седем. След това камерата показва как Памела пристига в Града на ангелите и отначало се ужасява от всяка идея, която Уолт Дисни й споделя за бъдещата анимация на Мери Попинз.

Уолт се въоръжава с оригинален "сториборд" и весели песнички, написани от братя Шърман, но писателката е недоволна почти от всичко. Очевидно е, че крие дълбоко в себе си голяма тайна. На героя на Том Ханкс ще му се наложи да я разкрие, за да й помогне и да я убеди да каже "да" за филмчето. Затова я води в "Дисниленд". "Кога друг път ще бъдете със самия Уолт Дисни в "Дисниленд", прикотква я той и даже я качва на въртележка. Дисни разбира, че мистър Банкс (в романа бащата от семейството, в което работи гувернантката) всъщност е таткото на самата Памела и Мери Попинз не е дошла на улица "Черешова", за да спаси децата, а него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай