Търсят избягало кенгуру в Родопите

Търсят избягало кенгуру в Родопите | StandartNews.com

Пловдив. Кенгуру се крие в горите от Родопската яка, научи агенция Стандарт Нюз. Екзотичното за нашите географски ширини животинче било отглеждано в частен зоопарк в пловдивския квартал „Коматево". Успяло обаче по някакъв начин да се измъкне през оградата и духнало към планината.

Беглецът е по горите от месец и половина, но едва тези дни бил забелязан от хора от близките села, които уведомили собственика на зоопарка, местен бизнесмен. Името му засега е неизвестно. Стана ясно обаче, че той помолил за съдействие няколко ловни дружинки, които тръгнали по следите на австралиеца. Уговорката била да го заловят живо срещу парична награда. Авджиите обаче още не са попаднали на следите му. Затова пък за селата от подножието на Родопите кенгурута вече е истинка атракция. Било забелязано в черешовите градини край Марково. Преди ден пък се оказа, че са го видели хора от Белащица, където също има много череши. Това навело хората на мисълта, че животното обича да си похапва плодове.

Очевидци го видели да прави огромни подскоци над Брестник. За кунгуруто сигнализирали и берачи на череши, които го видели да яде от набрания в щайгите плод. Като ги видяло обаче то бързо избягало. Сафарито в родопските села ще продължи до залавяне на животното, което явно се чувства добре в нашата планина, след като е оцеляло само толкова дълго време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай