Шок за Джоли

Светът се чуди дали да вярва на слуховете за болестта й

Шок за Джоли | StandartNews.com

"Анджелина Джоли се опасява, че и остават не повече от три години живот. Вече е направила списък с цели и задачи, които иска да свърши преди смъртта си."

Тази мрачна прогноза, претендираща за истинност, започна от таблоида "Нешънъл Инкуайър"; а в последните две седмици жълтата преса отвъд Океана изобилства от злокобни слухове за най-красивата жена на планетата. Основанията идат оттам, че щом Джоли е стигнала до радикалното решение да премахне гърдите си с масектомия, значи има и радикален проблем. "Гените й, изложени на сериозен риск от рак, са част от семейната й история и докторите се опасяват, че въпреки интервенцията няма да успеят да спасят живота й", пишат жълтите хроникьори. И съответно донасят слухове за най-разтреперания за нея човек - Брад Пит. "Ако болестта покоси Анджи, това означава и аз да умра", твърди се, че е изрекъл Пит пред източник, близък на двойката. Тревогите за състоянието на синеоката актриса бяха подсилени от още един слух - че Джоли вече се е заела със завещанието си.

Феновете се обезпокоиха особено след появата на снимки, в които красавицата изглежда не съвсем добре - отслабнала и с грозно изпъкнали вени на ръцете. Говори се, че е стигнала онзи минимум, след който започва анорексията - 44 килограма. Проблемът с отслабването при Анджи обаче не идва от обичайния синдром на всички хубавици - внушават си, че са прекалено дебели и полагат маниакални усилия да отслабнат, докато не се превърнат в бледи подобия на едновремешния си сексапил. Малкото килограми са по причина на друго - страховито разгърнатия й начин на живот, пълен с трудни роли: майка, актриса, представител на ООН, с ежедневни пътувания, стрес, преумора и липса на време за личен живот.

Откакто Анджелина сама обяви за здравните си проблеми, почти всичко, което се случва на звездната двойка, минава именно през призмата на болестта. Например постоянните догадки на таблоидите за брака им, които често стигат до парадокс: Джоли и Пит ще се оженят, защото й остават малко и искат да скрепят съюза си преди края. Или пък няма да се оженят, защото й остава малко и би било твърде мрачен празник - това са двете противоречащи една на друга версии. Ако "Лара Крофт" пък заговори за осиновяване на ново дете, таблоидите отново виждат сянката на смъртта - тя го прави, за да свърши още едно благородно дело преди да си отиде. Някои от жълтите медии отиват и по-далеч - всъщност паниката идвала оттам, че масектомията действително е предотвратила опасността от рак на гърдата; коварното заболяване обаче е пробило пътя си през други органи.

Разбира се, като противоотрова за масовата паника има и няколко непренебрежими утехи.

Таблоидът, който раздуха новината, отдавна е взел съвсем излишно Анджи на мушка и вече се отбеляза с няколко неверни публикации. "Нешънъл Инкуайър" преди година написа, че Джоли показва признаци на хепатит C и й предстои операция за трансплантиране на черен дроб. Списанието пусна и фалшива новина за това, че Джоли е получила серия от припадъци по време на мисията си в Африка. Както и редовни клюки за липсата на какъвто и да било сексуален живот между най-одумваната светска двойка. Затова феновете на Бранджелина би трябвало да се успокоят - жълтите бг медии също не пропуснаха да обявят предстоящата смърт на Анджелина, но вместо супер подозрителния източник "Нешънъл Инкуайър" цитираха авторитетния "Дейли мейл", където новината така и не присъства.

Обратно на мрачната прокоба, която таблоидите спуснаха над Джоли, в официалният им живот красавицата и нейния съпруг продължават да жънат успех след успех. Анджи получи първия "Оскар" за сезона за хуманитарната си ангажираност. А виното, което холивудските символи произвеждат - "Миравал Прованс 2012", бе обявено за "Най-доброто розе в света". Класацията бе на престижното американско списание Wine Spectator. Розето "Миравал" се произвежда в Корен, първото био село във Франция. Бутилката струва 28 долара. Според американското списание Джоли и Пит са създали рафинирано и елегантно питие, което е луксозно без да бъде прекалено скъпо. Тази година са се продали 100 хил. бутилки от семейното розе. Около Джоли кипи здраво и творческа дейност - в момента тя снима филма "Unbroken". Медиите обаче бяха странно изненадани от начина, по който тя се появи по време на снимките - с напълно черно облекло, прилягащо за погребение. В него Джоли изглежда хубава както винаги, но привнася във вида си и някаква тежко чувство за меланхолия. "38 годишната актриса все по-често носи зловещо изглеждащи облекла - значи ли това нещо, или по-скоро е нов завой в стила й, който току виж се е превърна в световна мода", питат се в Щатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай