Състезания и купон на събора на каякарите

Състезания и купон на събора на каякарите | StandartNews.com

Националният събор по каяк в бързи води на река Струма в Кресненското дефиле приключи след много атрактивни състезания през почивните дни и нестихващ купон.

С всяка изминала година участниците се увеличават, а уменията им при спускането с лодки във водата са все по-големи. Повече клубове и общности от хора обръщат внимание на подготовката си и благодарение на достъпната информация и организираните курсове и обучения, бързите води стават все по-достъпни за всеки ентусиаст.

Сдружението Българско каяк общество за пета поредна година се нагърби с нелеката задача да събере на едно място привърженици от цялата страна. Хората, които обичат каньоните и дефилетата, вече не са единици, а цяла общност. Победител в надпреварата за единичен каяк – мъже, стана Огнян Василев, а при жените – Емилия Бегунова. Тази година имаше сериозен интерес към дисциплината „Фемили", която даде шанс и на по-неопитните да изпитат ентусиазма и тръпката от спускането в реката. В тази дисциплина се използват двуместни надуваеми каяци, които са по-стабилни и предназначени за аматьори. Награждаването вечерта беше придружено с шумно парти и продължи до ранни зори. Събитието има перспектива да се развива и организаторите от каяк обществото ще търсят начини то да става все по-атрактивно. Освен физическото предизвикателство, каякът позволява на привържениците на бързите води да посетят едни от малкото останали красиви кътчета на страната и чужбина. Тези приключения винаги са съпътствани с много настроение и ентусиазъм.

Затова каякарите ще пазят ревностно интересите си и няма да остават безучастни, когато видят, че даден водоем е застрашен от унищожаване или че някой се опитва да лиши хората от хубавите гледки и от шанса да се любуват на красивите кътчета из страната ни, категорични са от Българското каяк общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай