Вторник,

Съдят пианистка за вдигане на шум

От: Failed to load user -
1444
Съдят пианистка за вдигане на шум
A
A
A

Жирона. В Окръжния съд на Жирона в испанската област Каталуния беше открит съдебен процес срещу пианистката Лайа Мартин за това, че нарушава спокойствието на своя съседка, съобщи ClassicFM.

Музикантката е обвинена в „шумово замърсяване на околната среда", както и че с това нанася психологически травми. По думите на Соня Босомс, която е завела делото, тормозът е продължил четири години, считано от октомври 2003 г. до септември 2007г. Това принудило съседката да напусне сградата.

В процеса са включени и родителите на 28-годишната пианистка, като „съучастници" в деянието, тъй като в началото на периода тя е била на 18-годишна възраст. Защитата настоява за оправдателна присъда на тримата.

Лайа Мартин отхвърли основните аргументи на прокурорите, като например репетициите й по осем часа дневно. Обвинената уверява, че заради непрестанни турнета и заради образованието си в Барселона и Манреса, не остава често в тази къща, разположена в Пучсерда /на 159 км. от Барселона/.

Соня Босомс твърди, че поради звука от пианото са настъпили смущения в съня й, нервност, тревожност, безпокойство, панически пристъпи, както и трудности в последните месеци от нейната бременност с второто й дете, което се ражда през 2006г. Жалбоподателката се премества в Галисия през януари 2008г. с цялото си семейство.

Според обвинителния акт, жената е развила фобия към пианото до такава степен, че не е способна да го слуша или гледа дори и на филм. Седем години и половина затвор грозят испанската пианистка. Освен лишаване от свобода, прокурорът е поискал и забрана срещу Лайа Мартин да упражнява всяка професия, свързана с този музикален инструмент за срок от 4 години, глоба в размер на 10 800 Евро и обезщетение от тримата обвиняеми на обща стойност от 9 900 Евро.

Изслушванията по делото продължават до 15 ноември.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията