Рударци - родният Бевърли хилс

Рударци - родният Бевърли хилс | StandartNews.com

Наричат Рударци българския Бевърли хилс. Хора от шоубизнеса, артисти, политици и новобогаташи са построили къщи там заради минералната вода, която извира в пернишкото село. Бизнесменът от Лондон Спас Русев, телевизионерката Милена Милотинова и съпругът й Димитър Колев, Едвин Сугарев, социалният министър от кабинета "Костов" Иван Нейков и военният Георги Ананиев също си почиват на свеж въздух в Рударци.

Хората от селото отдавна са свикнали с известните личности и те на никого не правят впечатление. Приемат ги просто като съседи.

"Те са нормални хора, въпреки че не общуваме много с тях. Не ги считаме за съселяни, защото някои идват само през лятото. Не съм виждал представител от така наречения елит да седне с човек от Рударци на по биричка в кръчмата, например", твърдят жители от селото.

Почти всички известни личности обаче са скрили къщите си зад високи дувари. Трудно може да се види как точно изглежда вилата на Спас Русев. Неговата ограда е висока и бетонна, а върху нея има засадени иглолистни декоративни дръвчета. През решетестата порта се виждат само вити стълби, които водят до голяма къща. А край нея със сигурност има външен басейн, като нищо е построен и вътрешен.

Къщата на телевизионната водеща Ани Салич също не се вижда от пътя. Тя е зад дървена кафява ограда. От известните тя идва най-често, дори пазарува в нашия магазин, казват местните. Най-семпли се оказаха жилищата на Димитър Колев и съпругата му Милена Милотинова, както и на генерал Любен Гоцев. Те не са особено големи и се виждат отвсякъде.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай