Райън Лесли подкрепя София за Европейска столица на културата

Лесли с концерт в „София лайф клуб" на 06.11., търси бг IT специалист

Райън Лесли подкрепя София за Европейска столица на културата | StandartNews.com

София. Световноизвестният музикант Райън Лесли ще бъде посланик на София, кандидат за Европейска столица на културата 2019 г. Обещание за това даде R&B звездата на пресконференция в столичния хотел „Земята и хората", на която присъстваха зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов и Малина Едрева –председател на комисията по култура в Столичния общински съвет.

Певецът, възпитаник на „Харвард", пристигна у нас в понеделник, за да „подари" на феновете си у нас концерт в „София Лайф Клуб" на 6 ноември (сряда) от 22,00 ч. Райън Лесли призна, че изключително много харесва българската столица и не случайно е избрал точно нея, за да завърши тук световното си турне „Black Mozart 2013".

"За мен е чест да се върна в София, влюбих се във вашия град още при първото ми гостуване в България през лятото, за мен е чест да бъда посланик на кандидатурата на София за Европейска столица на културата", призна 35-годишният американец. Той допълни, че идва от Ню Йорк, но София го е приела толкова топло, че се е почувствал като обичано нейно дете. Този път той е пътувал до София цели 30 часа, защото това е едно от малкото места, където се чувства толкова вдъхновен, че твори денонощно. Не случайно е кръстил на столицата ни своя песен и е снимал клип тук.

„Моята любовна история със София тепърва започва", закани се певецът и призна, че още при първото си идване е помолил домакините си от Symphonics да го заведат на място, от което градът се вижда като на длан. „Заведоха ме на Копитото и... останах без дъх", довери Лесли.

„Ако някой иска, да ми звънне", призова пък Лесли и остави дори телефонния си номер на журналистите. Това е част от неговата концепция за максимална връзка с феновете, развита чрез социалните мрежи. „Фен съм на технологиите. Даже, снощи, след като пристигнах в София не можах да спя и довърших ново приложение за композиране", обясни още изпълнителят. Той обяви, че много би се радвал, ако включи към екипа си и талантлив български IT специалист.

С днешна дата Райън Лесли има 4 студийни албума, главозамайващи продажби, челни позиции в десетки класации. Независим по дух, той отказва договор за милиони долари с лейбъла на хип хоп титанът Джей Зи, за когото създава редица интсрументали, и основава своя собствена компания – Next Selection. Като продуцент Лесли печели адмирациите на едни от най-големите световни звезди, създавайки емблематични мелодии за звезди като Кание Уест, Джей Зи, рапърът Fabulous, R&B дивата Cassie и поп принцесата Бритни Спиърс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай