Плашат Джеймс Бонд с арест

Викат в съда Шон Конъри за пране на пари

Плашат Джеймс Бонд с арест | StandartNews.com

Шон Конъри и съпругата му Мишлен са заплашени от арест, ако не се явят пред съдия в Испания до края на годината във връзка с разследване за пране на пари и имотни измами, съобщи "Контактмюзик".

Разследването започна през май 2010 г. във връзка с продажбата на луксозната вила на големия шотландски актьор на брега на курорта Марбея. 82-годишният киноас продал вилата "Малибу" през 1998 г. за 8,4 млн. долара. След това тя била съборена и на нейно мяста изникнал луксозен четириетажен жилищен комплекс със 72 апартамента на стойност 75 млн. долара, въпреки че по закон на тази земя можело да се строят само до пет къщи. По случая бяха арестувани бившият кмет на Марбея Хулиан Мунос и бившият шеф на градското планиране Хуан Антонио Рока.

Шон Конъри и жена му отричат обвиненията в пране на пари и многократно отклоняваха призовките да се явят пред съда с мотива, че здравето на актьора е разклатено. Сега съдията по делото постановил, че то е отлагано достатъчно дълго заради отсъствието им в съда и обеща да издаде заповед за арест, ако отново пренебрегнат искането на прокуратурата да дадат показания.

Това не е първият случай, в който името на звездата е замесено в имотни скандали. През 2009 г. той бе разследван заради твърдения, че е натрупал милиони долари състояние от недвижими имоти, акции и диаманти, оставени му от бивш приятел като гаранция срещу заем. Роднини на починал френски бизнесмен обвиниха агент 007, че е спечелил огромно състояние от продажбата на имоти и ценности, дадени му като залог срещу заем от 4 млн. долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай