Парти на улицата за ЧНГ

Фойерверки с вкус на ягода ще радват лондончани

Парти на улицата за ЧНГ | StandartNews.com

Новогодишното парти пред Бранденбургската врата в Берлин е най-големият подобен празник във Федералната република. Всяка година тук се стичат хиляди германци и чужденци, за да посрещнат Новата година с танци и чаша шампанско. Тази година също ще има грандиозно шоу, в което ще участват много германски звезди. Празникът ще бъде под мотото "Добре дошла, 2014 г.". Пред Бранденбургската врата се очакват 750 000 купонджии, които да посрещнат Новата година под открито небе. Шоуто се организира за 19-и път. За доброто настроение ще се грижат 260 артисти на три различни сцени, като купонът ще се предава пряко по няколко телевизии. 1100 души се грижат за организацията на празника. В небето над германската столица ще бъдат изстреляни 6000 фойерверки. Входът за новогодишното парти е безплатен, като разходите, които се оценяват на десетки хиляди евро, са поети от спонсори.

Огромен интерактивен екран с дигитални новогодишни пожелания е една сред тазгодишните изненади. Който няма възможност да празнува на площада, може да изпрати с sms своето поздравление, за да изненада приятели на площада.

В Париж традиционно купонът ще е на централния булевард "Шан-з-Елизе" и в парка Трокадеро до Айфеловата кула. Гостите на френската столица трябва да знаят, че стъклените бутилки на булеварда са забранени от 20 ч на 31 декември до 5 ч на 1 януари. Не се разрешава и хвърлянето на пиратки. В новогодишната нощ в Париж е и най-големият пиротехнически спектакъл. Хиляди ще наблюдават фойерверките над Айфеловата кула, а по традиция дошлите там ще се целунат 12 пъти в полунощ. Общественият транспорт в Париж и предградията ще бъде безплатен не само в новогодишната нощ, но и до обяд на следващия ден.

Желаещите да посрещнат 2014-а по-романтично, избират круиз по Сена. Компанията "Бато Паризиен" предлага две възможности - фееричен круиз и разходка под Айфеловата кула в полунощ. Фееричният круиз е на цени от 380 евро до 580 евро, като включва гурме вечеря със седемстепенно меню и дискретна музика на живо. Корабчето тръгва в 19.30, а 24-километровото преживяване продължава 5 часа.

Разходката под Айфеловата кула излиза по-евтино - 60 евро, като корабчето тръгва в 22.45.

В Брюксел празникът ще е на централния "Гран плас". Всяка година площадът се изпълва с хора, решили да изпратят старата година и да посрещнат с обратно броене новата под открито небе. Истински спектакъл в небето наблюдават в края на всяка година жителите и гостите на Брюксел. Градският транспорт ще е безплатен и ще се движи цяла нощ.

Празнуващите на Нова година в Лондон ще могат да вкусят от празничното шоу с фойерверки, при това в буквалния смисъл. Благодарение на учени от хранителния сектор за първи път лондончани ще бъдат озарени от "многосензорни" фойерверки. Освен красивия си пламък те носят и приятен вкус и мирис. Иначе казано, докато цветните фойерверки греят в небето, на площада ще се стелят приятни миризми и ще се сипят ядливи конфети с разкошни аромати.

Така че на 31 адекември, когато букети от червени фойерверки избухват над Темза, зрителите ще бъдат обгърнати от ягодов аромат. Ще се посипе дъжд от плодово-ароматизирани ядливи конфети. Множеството ще може да похапне от плодовите вкуснотии, сипещи се от небето. "Снежни" люспи с прасковен цвят и аромат ще поръсят хората, докато фойерверките пукат, заедно с лентички банани конфети - всички напълно годни за консумация. Портокалово-оранжеви мехурчета ще заплуват сред множеството, а който ги хване, ще може да се порадва на изблик на пикантен испански аромат на портокал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай