Орязан бюджет отказа БНТ от "Евровизия"

Орязан бюджет отказа БНТ от "Евровизия" | StandartNews.com

София. Българската национална телевизия (БНТ) се отказа от участието си в песенния конкурс на "Евровизия 2014", съобщиха от държавната медия.

"Водена от желанието да популяризира българската песен и българските изпълнители, вече 9 години медията изпраща представители в престижния конкурс. За своето присъствие на европейската сцена БНТ е длъжна да заплати такса за участие, която за последната година се е повишила 100%, спрямо 2005-та (годината на първото участие). Към тази такса влизат и разходите по вътрешната селекция и избор на участник, презентиране на българската песен пред европейската публика и всички услуги и ефекти по време на провеждането на конкурса", заявяват от БНТ.

Медията съобщава още, че с оглед разходите по този проект и предстоящото намаляване на бюджета на БНТ за следващата година, отказът от Евровизия ще е първата стъпка от финансовите ограничения, които телевизията трябва да предприеме.

Така Евровизия' 2014 ще остане без българско участие, тъй като според регламента на конкурса то трябва да се организира от телевизия, която членува в организацията на европейските обществени телевизии, а от наша страна това е само БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай