Ник Нолти - мачото на Холивуд

Не съжалявам за грешките си, това са големите уроци, казва носителят на "Златен глобус"

Ник Нолти - мачото на Холивуд | StandartNews.com

Каквото и да говорят за 72-годишния Ник Нолти, който днес също има имен ден, той си остава един от най-коравите мъжаги на Холивуд. Скоро жълт таблоид направи злобния коментар по негов адрес, че е заприличал на клошар - втрещил минувачите в Бевърли хилс с раздърпаните си дрехи и дългата бяла брада тип Дядо Коледа или по-скоро ала Хемингуей. Всъщност в края на миналата година той завърши снимките на сериала "Шанс", в който играе старец и превъплъщението му изисква подобен имидж.

Но славата на лошото момче на Холивуд продължава да преследва някогашния манекен, макар той да не прави вече бели под влияние на запоите и дрогата. Но пък вечният бунтар срещу несправедливостите в Меката на киното може да си позволи да се държи както си иска. Веднъж Катрин Хепбърн го обвинява, че е падал пиян във всички канавки на града. "А, има още няколко, в които не съм", отвръща й безцеремонно Нолти. Може би точно заради поведението си на мачо през 1992 г. списание "Пийпъл" го определя като най-сексапилния жив мъж. "Можех да пия от сутринта, да се наливам всеки ден. Бях алкохолик. Правил съм много грешки и не съжалявам за никоя от тях. Понякога това е единственият начин да вземеш урок от живота", казва звездата от "Нос Страх" и "Принцът на приливите", който на няколко пъти доброволно се лекува в рехабилитационни клиники.

Достатъчно е човек да погледне филмографията му от тази година, за да види, че Нолти здраво работи. След като завърши снимките на The Trials of Cate McCall, носителят на "Златен глобус" участва в още четири независими продукции, чиито премиери са през 2014-а - Always on My Mind с Глен Клоуз, A Walk in the Woods с Робърт Редфорд, At 2:15 и Return to Sender.

А в началото на годината Ник Нолти отново прояви дяволския си характер и непукизъм. Той привлече вниманието на фотографите в Холивуд, като се появи на премиерата на новия си филм Gangster Squad по златист халат. И успешно засенчи колегите си Райън Гослинг и Ема Стоун. Така и не стана ясно какво иска да каже с този избор на тоалет, но едва ли идеята е била просто да му е удобно. Иначе под халата актьорът бе облечен много семпло и изчистено - в черна риза и панталон.

Нолти има 27-годишен син - Броули Нолти, също актьор, и 5-годишна дъщеря. Три пъти се е развеждал. С последната си приятелка, която е майка на момиченцето, живее без брак.

Кейдж трепери за голи фотоси

Никълъс Кейдж днес вероятно ще празнува според протокола на звездния си и генетичен статут. Неговото истинско име е Никълъс Ким Копола. Великият режисьор Франсис Форд Копола му е чичо. Когато обаче Никълъс решава, че ще остане в сянката на прочутия роднина, се прекръства на Кейдж - за да успее без протекции в безскрупулния свят на киното. Фамилията взима от комиксовия супер герой Люк Кейдж.

Династията Копола, в която има и други кинаджии - режисьорката София Копола, актрисата Талия Шайър, е от Южна Италия. Семейството не забравя корените си. Дори носителката на "Оскар" София се омъжи в село Берналда, наблизо до град Матера. Италианската кръв и католицизмът мотивират морала на фамилията. Кейдж също е израснал в религиозна атмосфера, но в интервюта отказва да споделя възгледите си по темата.

Ник напоследък е доста напрегнат, тъй като негови провокативни голи снимки бяха откраднати от дома на бившата му половинка Кристина Фълтън, с която бяха заедно в края на 80-те години. Апаш нахлул в дома й и задигнал четири компютъра, както и личния й фотоархив. Сред снимките били и въпросните еротични кадри. Крадецът Ричард Ороско бил арестуван наскоро, фотосите обаче не били у него. Така 49-годишният Никълъс продължава да тръпне и да се надява, че полицията ще открие скандалните фотоси.

Саркози мрази сирене

Никола Саркози също ще гръмне шампанското днес, но както е известно, бившият френски президент не е по пищните блюда - обича салата и бяло месо, а съпругата му Карла Бруни е фен на спагетите. Някогашният господар в Елисейския дворец не е особено претенциозен и практически не употребява алкохол - дори и най-известните френски вина. А пък сирене изобщо не хапва. Залага на много шоколад и бонбони. Винаги е заинтересован от това, което му се предлага и следи внимателно онова, което му се сервира и начина, по който е аранжирано ястието. За избора на менютата винаги иска предложения от главния си готвач, дори и когато държавните му дела са налагали обяд в самолета. И все пак, когато беше начело на Петата република, Никола Саркози харчеше по 15 хил. долара на ден за храни и напитки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай