Най-известните целувки

Допирът на устни запаметява важни исторически моменти или култови сцени от киното

Най-известните целувки  | StandartNews.com

Определено не е нужен специален празник, за да може човек да се целува на воля. Но така или иначе такъв има и той е днес. От 1988 г. насам шести юли е провъзгласен за Световния ден на целувката.

Идеята за празника се ражда във Великобритания, а обикновено на тази дата се организират и прословутите състезания по най-дълги целувки, където любовчиите често откарват със слепени устни повече от 24 часа. По този повод публикуваме 10-те целувки, които са много повече от интимен контакт, а запаметяват едни от най-важните моменти в историята или пък остават като култови сцени от киното.

1. Морякът и медицинската сестра

Може би една от най-известните целувки изобщо. Американският моряк и младата медицинска сестра, вкопчени един в друг на Таймс скуеър, по време на празненствата след капитулацията на Япония по време на Втората световна война. Авторът на фотото е Алфред Айсенщад.

2. Одри Хепбърн в дъжда

Целувката от прочутата сцена в "Закуска в Тифани", където Одри Хепбърн изскача от таксито, за да целуне любимия си. Кадър, от който лъхва на непоправима романтика, която тайничко всеки харесва.

3. Корлеоне-младши и брат му

"Знам, че беше ти Фредо - този, който скъса сърцето ми". Емблематичната реплика на Ал Пачино към неговия брат във втората част на "Кръстника" е последвана от предателска целувка, която е ключ към цялата сага.

4. Красивата снимка е по времето на хаоса на улиците във Ванкувър от юни 2011-а. Тогава градът изпадна в анархия след загуба на финалите по хокей: нещо, останало съвсем незабелязано от целуващата се двойка.

5. Тоби Магуайър, който в момента блести във "Великият Гетсби", изгря именно с ролята на Спайдърмен от филма през 2002-а. Целувката му с Кристен Дърст е от най-романтичните моменти в киното.

6. Мадона и Бритни

Целувката между Бритни Спиърс и Мадона разбуни духовете през 2003-а. Поп звездите се награбиха на тогавашните награди на MTV. Идеята била на Бритни.

7. Първата киноцелувка

За пръв път киното заснема целувка между мъж и жена през 1896-а: тази. Случва се във филм на Томас Едисън, който носи името "Целувката", а двамата актьори са Джон Райс и Мей Ъруин. "Лентата" с целувката е дълга малко под 30 секунди.

8. Суейзи и Деми Мур

Патрик Суейзи и Деми Мур допират устни в "Призрак" през 1990-а - целувка, която надмогва смъртта и остава като един от най-красивите моменти в киното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай