Най-добрата работа е в Австралия

Най-добрата работа е в Австралия | StandartNews.com

София. Австралия се утвърждава като най-добрия работодател. След като през 2009 г. страната предложи най-добрата работа в света, от миналата година се обявяват шест свободни подобни позиции с 6-месечен договор от 1 август. Преди четири години първото издание на кампанията "Най-добрата работа в света" привлече 35 000 кандидати от 200 държави. Късметлията бе Бен Саутхол, който спечели конкурса и в продължение на шест месеца бе пазач на райския остров Хамилтън в Големия бариерен риф.

Всъщност "Най-добрата работа в света" е част от рекламна кампания на туризма в Австралия. През 2009 г. интересът към оригиналната идея бе огромен и само месец след началото срещу вложените 1 млн. долара бе предизвикана световна реклама с ефекта на 70 милиона. Заплатата е 100 000 австралийски долара за шест месеца, като всички разходи са поети от работодателя. От "одобрените кандидати" се изисква само да се разхождат по плажовете, да плуват и да се гмуркат в "най-големия аквариум в света" с 30 градуса температура на водата, да хранят рибите, да се сближават с костенурките и кенгурата, да не се боят от крокодилите. Но най-вече да умеят интересно да разказват за всичко това по фотоблогове, социални мрежи и интервюта за медиите.

Обявените свободни позиции тази година бяха "главен веселяк" в Нов Южен Уелс, където се намира Сидни. Избраният ще трябва да ходи по партита и да дебне известни личности. "Майстор дегустатор" бе търсената професия в западната част на страната. Куинсланд, който проведе първия подобен конкурс през 2009 г., сега търсеше да назначи "парк рейнджър", който ще патрулира в района и ще се грижи да няма нарушения. Южна Австралия трябва да открие своя "пазител на диви животни", като обещава на късметлията любопитни срещи с делфини, морски лъвове и кенгура. Не по-малко ще е предизвикателството и за "приключенеца в пустошта", който ще работи в северните територии. Там избраният ще изследва природата и животните, но също и бита на аборигените, които са най-многобройни там. Друг вид емоции очакват "лайфстайл фотографа" в Мелбърн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай