Милена Миланова: В училище мразех физиката

Милена Миланова: В училище мразех физиката | StandartNews.com

София. "Никога не съм вярвала, че ще водя прогнозата за времето по bTV", признава Милена Миланова. Блондинката е най-новият член на "Новините" в медията. Тя стана част от метеорологичния екип, след като едно от най-любимите лица на "Времето", Станислава Цалова, излезе в отпуск по майчинство. Милена е магистър по специалността "Метеорология", а в момента е докторант по същата специалност в СУ "Свети Климент Охридски". Работила е в Националния институт по геофизика, геодезия и география, както и по европейски проекти, свързани с Черно море.

"Физиката ми беше най-омразният предмет. Исках да уча икономиката, но не издържах кандидатстудентския изпит по английски и балът ми стигна само за астрономия. Там обаче се запалих по метеорологията", разказва Милена на Сашо и Деси в "Преди обед". Всъщност детската й мечта не е била телевизията, а голямата сцена. Чаровната синоптичка играе народни танци от шестгодишна в "Росна китка", а в момента е член на ансамбъл "Младост". В началото на седмицата се разкършва с хорца там, в края играе гръцки танци в клуб с други любители на сиртакито. Тя е почитател на музиката на южните ни съседи, защото има гръцки корени, наследени от дядо й. Често отскача на почивка в страната на Омир и говори езика й.

Мистичните истории са другата страст на Милена. Чете и гледа главно криминалета или медицински сериали. "Обичам заплетените сюжети, те ме разтоварват", казва Миланова и признава, че понякога е доста разсеяна. Сега единственият й проблем е ранното ставане. Приятелят й, с когото са заедно от година и половина, също се дразни, когато часовникът им звънне по тъмно.

Милена, която тепърва трябва да се учи как да се държи пред камерата и още куп други неща, се разтоварва от стреса с шопинг. Чантите са аксесоарът, към който има най-голяма слабост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай