Мик - крадецът на чужди гаджета

Скот натиска фронтмена на "Ролинг стоунс" за трета сватба

Мик - крадецът на чужди гаджета | StandartNews.com

Грозноватичък - такова описание дават за 16-годишния Мик Джагър неговите съученички. На 19 все още околните го виждат като срамежлив младеж, който обича да бъде сам. В края на 50-те и началото на 60-те години момчето от Дартфорд, Кент, има акне и няма никакви признаци, че много скоро ще се превърне в рок звезда и секс символ. Днес, когато навършва 70, има 215 милиона лири, 7 деца от 4 жени и твърди, че през леглото му са минали 4000 любовници, докато близо четвърт век е бил официално женен за топмодела Джери Хол, твърди в. "Дейли мейл". От Марша Хънт Мик има дъщеря Карис на 43. Година по-късно Бианка Джагър хубавицата Джейд. Джери Хол го дарява с Елизабет (29), Джим (28), Джорджия (21) и Гейбриъл (16). Джери обаче се развежда с него заради романса му с Лусиана Гименез, която му ражда син Лукас през 1999 г., доказано негов с ДНК тест.

През 1964-та "Ролинг стоунс" вече усещат вкуса на славата. Толкова популярни са в Англия, колкото "Бийтълс". Точно тогава обаче Джагър започва да подозира, че Браян Джоунс, вдъхновителят на бандата, обмисля да го замени с друг вокал. И прави най-логичното според него - прелъстява приятелката му Пат. Пианистът на групата Йън Стюарт разказва, че единствената причина Джагър да спи с не особено привлекателната Пат е да си отмъсти на Джоунс.

В края на миналата година две жени, чиито живот фатално се е променил, благодарение на Мик, му напомнят за себе си. Те са първородната му дъщеря Карис и нейната майка Марша Хънт, вдъхновителката на великия хит Broun Shugar. Тогава Марша продава 10 любовни писма на рок идола, писани до нея през 1969 година. Както сама обяснява, направила го, защото вече нямала с какво да плати сметките за тока на разнебитената къща в провинциална Франция, където живее в момента. Мик, разбира се, бил бесен, че интимните му мисли ще станат достояние на напълно непознати хора. В писмата обаче няма грам любов, а по-скоро размисли на 25-годишен млад донжуан. Джагър писал писмата, седейки в хотелската стая, в която се възстановявала след опит за самоубийство Мариан Фейтфул. Тя е официалната приятелка на музиканта в този момент, когато окото му се спира на младата Марша. Тогава тя снима за станалата по-късно легендарна лента "Коса". Освен божествено изваяно шоколадово тяло и грация на газела, е изискана и невероятно интелигентна. И сигурно кариерата й на актриса, певица и модел щяла да стигне до най-големите върхове, ако не е фаталната среща с Мик. Първоначално момичето отблъсква напиращия младок, но той не познава отговор "не". Нито пък се интересува какво ще стане с току-що захвърлената стара любов. Решава

да оповести връзката им пред половин Лондон

на огромен концерт в Хайд парк, където двете момичета се оказват на метри една от друга. Това става причина Мариан да посегне на живота си, но я спасяват. Джагър пък я завежда в Австралия да я утеши. Именно там, от хотелската стая, където спи с Мариан, пише писма на Марша. След като страстите между двамата се развихрят с пълна сила, певецът започва да иска дете. Обсебен е от идеята да има син и дори крои планове как ще го кръсти, къде ще го прати да учи...

Марша забременява, но девет месеца се оказват твърде дълъг срок за любовта на таткото. Когато Карис се ражда на 4 ноември 1970 г, той нямало и да разбере, ако Марша не започнала да го преследва да признае бащинството си. Отнема й години, а издръжката, която малката получава от богатия си родител е нколкостотин британски лири. "Никога не говореше за детето и не се интересуваше - сякаш то въобще не съществуваше", спомнят си приятелите на Мик от началото на 70-те години.

Но за живата легенда това било нещо обичайно. По-малко от година след раждането на Карис, Мик вече е женен за Бианка и очаква следващото си дете.

Мик не помага на Марша дори в най-тежкия за нея пероид - между 2004 и 2007-ма, когато тя се бори с рак на гърдата. Научава за това на погребението на баща му през 2006-та. Майка и дъщеря изненадващо се появяват на церемонията за последно сбогом с дядо Джо Джагър. Близки разказват, че рокаджията е повече от изненадан и то не много приятно. Карис е тази, която решава да стопи ледовете. Отива при баща си, прегръща го и зашепва в ухото му успокоителни думи. После Мик се здрависа сравнително топло с майка й и тримата дори се снимат заедно. След това обаче отново потъват в забвение един за друг.

Преди няколко години Джагър похарчва доста пари, докато успее да спре друга своя приятелка - Криси Шримптън, която иска да публикува негови любовни откровения. Криси е от първите дългокраки модели, която споделя леглото и живота на Мик в началото на 60-те, когато "Стоунс" набират скорост. През 2011 г. излезе книгата на Кристофър Андерсън "Дивият живот и лудият гений на Мик Джагър". Тя разкрива детайли около множеството интимни връзки на 70-годишния фронтмен . Биографът твърди, че за Джагър няма нищо по-неустоимо от красива жена, която принадлежи на друг мъж. Особено ако въпросният късметлия му е приятел. А още по-добре да е рок музикант - като Дейвид Бауи, заради чиято екссъпруга написва песента "Енджи" като преди това я вкарва в леглото си. Така през 1976-та

Вкарва в леглото си Джери Хол, макар и женен за Бианка

първата му съпруга, от която има дете. Тогава манекенката е гадже на друг друг рок музикант. Нито Джери, нито Мик имат проблем с това, че са заети и още на първата си среща правят секс. Андерсън твърди, че Бианка не осъзнава какво се е случило, докато влюбените не зарязват всичко, за да заминат заедно за Барбадос. Две години по-късно Бианка и Мик се развеждат, а той вече официално ходи с дългокраката Хол. Връзката им ще продължи 24 години, през които той няма да спре със завоеванията си, някои от които ще се превръщат в любими теми за пресата.

Топмоделът преди четири години също написа книга за живота си с Мик. Очакваше се тя за разкаже за дивите партита, чуждото женско бельо, което е откривала в семейната си спалня, как е преживявала изневерите на прочутия си съпруг. Нищо подобно не се случи. "Има неща, които никога няма да разкрия", казва Джери Хол за отношенията с бившия си съпруг, с когото се чува поне по три пъти на ден. А и как иначе, след като тя получи само 10 милиона паунда, след като техният брак, сключен набързо на остров Бали, беше анулиран. "Аз съм позитивен човек. Гневът и негативизмът са досадни", обяснява бившата топманекенка, която всъщност далеч не е само това.

Още като тийнейджърка Джери завършва култовото "Актърс студио" в Ню Йорк и участва в 600 представления в САЩ, Великобритания и Ирландия, сред които "Монолози на вагината", "Абсолвентът", "Жените на Пикасо", "Път към висшето общество", "Фантомът на операта", "Клетниците". Играе и в няколко филма: на Роже Вадим, в "Градски каубой", "Батман", "Принцеса Карибу", "Вампир в Бруклин". Джери Хол е родена в градчето Гонзалес, щата Тексас. На 16 е, когато акостира в Париж, за да се учи на манекенстване. Тя надмина съперничките, поставяйки публично диагноза на екссъпруга си - през 2002 г. в интервю за британския вестник "Сън" каза "Лудостта на Джагър по жените е истинска болест. Може би проблемът е в хормонален дисбаланс, в прекомерното съдържание на тестостерон в организма му. Неведнъж съм му предлагала да отиде да се лекува. Но патологичната невярност на Мик може да произтича от страха му да не остане самотен." От доста време 45-годишната красавица Лорън Скот се води годеница на Мик. Този факт обаче не пречи на знаменития рокер преди пет лета да се завърти около 18-годишната тогава Лули Фернандес. Аржентинският модел прекарала две нощи в луксозния апартамент в хотел "Четири сезона", където квартирувал симпатягата Мик. И после изригна: "Спасете го - той е крейзи за жени! Джагър доста ме разочарова, когато отказа да прави секс с мен. Той каза, че му стига само да ме гледа". Лули обаче не спира дотук и разкрива още по-пълно адетите на стария рокер. Той черпел сценичен адреналин от витамини и енергийни хранителни добавки, в банята му в хотела девойката видяла десетки шишенца и пакетчета. Когато настъпела нощта, батериите му свършвали.

Лорън обаче не вдигна скандали и не изхвърли годежния пръстен. За 12 години познанство с неуправляемото си гадже, явно се е научила да гледа през пръсти на скандалните му изпълнения. Освен това си знае цената. Тя е успешен дизайнер, разработвала е рекламните кампании на Келвин Клайн и Дона Карън, а през 2000 г. координира дизайна на церемонията по връчването на оскарите. За 5 хил. долара на ден облича суперзвездите Никол Кидман, Рене Зелуегър, Дженифър Лопес, Пенелопе Круз. има линии парфюми и бижута с марката "L'Wren Scott

В началото на юли обаче се пусна слух, че фронтменът на "Ролинг стоунс" може да се ожени за трети път. Твърди се, че Лорън го притиска да сключат брак. Сега дизайнерката непрекъснато му мърморела за сватба, твърди източник, близък до певеца пред в. "Сън". Джагър харесвал в Скот това, че не се опитва да го ограничава. Джагър и Скот пристигнаха с частен хеликоптер на фестивала Гластънбъри през юни. Там "Ролинг стоунс" изнесоха за пръв път в 43-годишната история на фестивала концерт пред около 200 000 публика. Двойката се настани в луксозна юрта за 3000 британски лири. В нея има легло с кралски размери, огледала и свещници.

7 години любов с Карла Бруни

Карла Бруни е от най-известните жени в списъка на Мик Джагър. Любовната авантюра с бъдещата първа дама на Франция продължава цели 7 години. Когато двамата се срещат, тя е на 23, а той - на 47. Но момичето ходи с Ерик Клептън. "Бавната ръка" има лоши спомени от подобни ситуации - преди време Мик се е опитал неуспешно да прелъсти жена му. В друг случай Джагър е свалял гаджето му, докато Джери Хол е стояла на няколко крачки от тях с двете им деца. С Бруни обаче е различно - и за Клептън, и за Джагър. Топмоделът е всичко, което привлича Мик - красива, млада, със собствени пари и с гадже рок звезда. Когато Клептън вижда накъде отиват нещата, той отчаяно моли Джагър: "Моля те, Мик, не и тази. Мисля, че съм влюбен".

За Мик обаче това не е достатъчна причина да се откаже от Карла. Напротив, вероятно още повече се е вдъхновил да я преследва. Което не продължава дълго - няколко дни след първата си среща двамата вече имат тайна връзка. Ерик Клептън е съкрушен.

Когато Джери Хол, вече съпруга на вокала, за пръв път чува за италианката, решава, че това няма да продължи дълго. Обаче се лъже - година след това в пресата излизат твърдения, според които връзката на Мик и Карла става все по-силна.

Джери вече не може да търпи и прави скандал на Мик, искайки от него да остави манекенката. Той се ядосва и излиза сърдит. В крайна сметка се оказва, че Джери му се извинява и го моли да й прости. Трогнат от извинението й, Мик показва щедрост и купува имение в Съри за 2,7 милиона паунда.

И докато Джери, вече бременна с третото им дете, започва да подрежда новия си дом, Мик се връща при Карла, която междувременно се е развличала с други обожатели, включително югославския принц Димитри и Доналд Тръмп.

На 12 януари 1992 г. Джери Хол ражда третото си дете от Мик - Джорджа Мей. На следващия ден Мик и Карла заминават за Тайланд. Докато Джери се възстановява от раждането и се опитва - в повечето случаи безуспешно - да се свърже с Мик, той и Карла са на истинска почивка. Двамата се разхождат по плажа, плуват в басейна на вилата си и купонясват в нощните клубове. Бруни се хвали пред приятелки, че Джагър е "невероятен в леглото". Пред пресата обаче тя отрича да има общо с него: "Едва го познавам. Сигурно някоя се преструва на мен."

Хол вече няма какво да направи. Безуспешно умолява Карла да остави мъжа й, докато Карла праща кодирано съобщение на Мик: "Ще бъда твоя любовница завинаги."

В един момент лудият рокаджия сякаш се съгласява да си поиграе на щастливо семейство с Джери и двамата заминават за френското си имение. Когато той отива в Лос Анджелис, за да работи по албума Wandering Spirit през същата 1992 г., всичко започва отначало. В Ел Ей Мик първо добавя към списъка си Мелиса Бер, също приятелка на рок музикант, а после се среща отново с Карла.

Слуховете твърдят, че веднъж Джери и Карла се сблъскват случайно във фоайето на хотел "Риц" в Париж. Пред всички съпругата нарича любовницата "уличница" и след това я пита защо не оставя мъжа й на мира. На което италианката отговаря: "Кажи му той да ме остави на мира."

За кратко Джери и Мик се сдобряват, но връзката му с Карла продължава още няколко години, като междувременно той има и редица други завоевания. След поредния ултиматум от съпругата, Джагър се връща при нея. "Мислех, че никога няма да го преодолея и да се влюби в друг мъж. Всяка сутрин се събуждах отчаяна", споделя Бруни.

В един момент Кийт Ричардс казва на стария си приятел да понамали темпото, напомняйки му, че вече е минал 50-те. Съветът му обаче не изглежда да е бил чут - през 90-те Мик не показва да се е изморил и продължава да добавя имена към своето тефтерче. Две от тях са Ума Търман и Анджелина Джоли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай