Мел Гибсън възкръсна като феникс

След серия от скандали и драматичен развод холивудският ас се опитва да продължи достойно пътя си

Мел Гибсън възкръсна като феникс | StandartNews.com

Мел Гибсън изигра незабравими роли като Лудия Макс и Маверик и режисира прекрасни филми като "Смело сърце", "Страстите Христови" и "Апокалипто". Доказа се като страхотен екшън герой в "Смъртоносно оръжие", а сега е рафинираният злодей в "Непобедимите 3". И всички дами въздишат по него, откакто разкри "Какво искат жените". Той обаче вероятно още се съвзема от драматичния срив в живота си. Защото Мел беше много нависоко и затова падна толкова жестоко. Расистки изказвания, обвинения в побой на приятелка сринаха имиджа му за кратко време от 2009-а насам. Загуби и половината от богатството си при развода с майката на седемте му деца. Сега Гибсън се изправя на крака с най-големия си талант - актьорлъка. И с мъжкарския си чар, разбира се.

Рускинята Оксана Григориева, която се изявява като певица и пианистка, е дългокраката изкусителка с плътни устни, която доведе до край 26-годишния брак на Гибсън. Преди да омотае Лудия Макс, обаче тя съблазнява друга холивудска легенда - Тимъти Далтън. Двамата се запознават на снимачната площадка на филм на Никита Михалков, където тя работи като преводачка. Оксана дори има син Александър от страхотния мачо, който изигра Джеймс Бонд и Рет Бътлър.

Оксана среща Мел при подобна ситуация - на снимачната площадка на Edge of Darkness през август 2008 г. в Бостън. Тогава актьорът и съпругата му Робин вече не живеят заедно. Макар да нямат официален развод, те са разделени от 2006-а. Още оттогава има слухове, че той кръшка. Беше хванат и да шофира в пияно състояние. По време на ареста пък шашардиса полицията, като заяви, че "евреите са виновни за всички войни на света". Бе осъден на три години условно и трябваше да посещава редовно сбирки на "Анонимните алкохолици". Мел се извини многократно за думите си, като по-късно обясни, че води борба с алкохолизма си от дълги години. Малко преди това обаче в таблоидите се появи негова снимка с две непознати дами. Злопаметните светски хроникьори пък се сетиха за порноактрисата Даяна Алоиз, която описа в книга как през 80-те години неизвестният тогава Мел я е свалял доста напористо. Други припомниха, че през 1988 г. Гибсън бил щракнат да лудува в бар с три красиви мацки. Таблоидите дори кръщават Робин "най-търпеливата съпруга на Холивуд".

Мел Гибсън се залюбва с Робин в края на 70-те след снимките на "Лудият Макс", когато двамата са сънаематели на къща в Аделаида. Тогава Робин е зъболекарска сестра, а Гибсън е сравнително неизвестен актьор. Имат седем деца - една дъщеря и шест синове, както и трима внуци. Самият той признава, че скандалното му поведение през 2006-а е довело до раздялата с Робин. А връзката му с Оксана може би е тласнало Гибсън към желанието да уреди положението си и правно. Мел остава половината си състояние на Робин - около 400 милиона долара.

Гибсън отдава на рускинята не само тялото и душата си, но и част от парите си. Той изцяло спонсорира дебютния й албум и е негов продуцент. Засне и видеоклип. Малко след това се оказа, че 39-годишната певица е бременна. Въпреки че е стриктен католик, актьорът заяви, че няма да се жени за нея. Дъщеря им Лусия се роди на 30 октомври 2009-а. Носеха се слухове, че детето не е негово, затова той е поискал тест за бащинство. След това преведе на рускинята 10 милиона долара.

Приказката обаче приключва бързо - двамата обявяват, че се разделят само след няколко месеца. Оксана дори изкара ограничителна заповед срещу актьора и го обвини в тормоз и домашно насилие. Малко по-късно започна разследване на полицията. Певицата твърдеше, че той я е удрял неведнъж, избил й е зъб и я е заплашвал с оръжие. Зъболекарят на Григориева, д-р Рос Шелдън, заяви пред таблоидите, че рускинята е била удряна в устата. Зад камерите обаче лекарят признал, че не е имало никакви следи от насилие.

Григориева стигна по-далеч, като заяви, че Мел е посягал и на дъщеря им. Съдът обаче го оправда по това обвинение. Важна роля изиграха показанията на бившата му съпруга, която заяви, че той никога не е посягал нито на нея, нито на децата им.

Стана ясно, че Оксана притежава записи, на които се чуват обиди и заплахи, отправени от Гибсън към нея. Част от тях излязоха и направо пометоха имиджа на актьора. Имаше не само обидни думи към жена, но и расистки изказвания. Завъртяха се и новини за споразумение за милиони - между 10 и 20. Оксана обаче отказа да се договаря, което даде аргумент в защита на Гибсън, че тя го изнудва за повече. Рускинята дори искаше половин милион, защото Гибсън травматизирал сина й.

Договориха се едва в края на 2011-а. "Можеше да продължа да се боря с години и най-вероятно накрая щях да изляза прав. Реших обаче да спестя всичко това на децата, защото те и семейството ми не го заслужават", призна актьорът. Той изплати 750 хиляди долара за издръжка на малката им дъщеря. Освен това той плаща месечна издръжката за нея и за дома на Григориева, оценен на няколко милиона долара, в Шърман Оукс. Когато Лусия навърши 18 години, скъпото жилище ще бъде продадено и приходите ще попълнят нейната сметка. Едно от най-важните решения на съдията по делото беше, че нито Гибсън, нито Григориева имат право да говорят или пишат за тяхната връзка.

Мел разпродаде набързо много от активите си - като имението "Старата мелница" край Ню Йорк за 25 милиона долара, което е с 15 милиона под пазарната му стойност, и къщата си в Малибу. А после се върна в родната Австралия.

Равносметката

Актьорът винаги е твърдял, че записите, които го дискредитираха, са подправени. "Кой очаква да бъде подслушван? Кой би предположил, че може да му се случи? Кой би прогнозирал, че ще стане жертва на подобно предателство? Сигурен съм, че записите са подправени. Никога не съм се отнасял към хората зле, да не говорим за дискриминация според пола, расата, религията или сексуалната им ориентация", сподели той. "Що се отнася до случилото се, то е един ужасен, отвратителен момент от живота ми, в който реагирах към определен човек заради натрупалите се емоции. Всичко това обаче не е показателно за това в какво наистина вярвам и за начина, по който съм се отнасял към хората през целия ми живот", посочи още Мел.

В Кан отново го признаха

Мел Гибсън днес възражда водещите си позиции в киното. И естествено ще възстанови банковата си сметка в целия й блясък. Последната му главна роля на голям екран е в "Бобърът" на неговата добра приятелка Джоди Фостър. Филмът беше представен в Кан. Критиката призна блестящата игра на актьора, но не спря да се пита до каква степен депресираният и затънал в проблеми герой на екрана има нещо общо с реалния живот на Гибсън. Защото "Бобърът" излезе точно година след раздялата на Мел с Оксана.

През 2012-а Гибсън успя да се изяви в екшън драмата Get the Gringo, която не стигна до големите екрани, а излезе направо на дивиди. Гибсън беше поканен от режисьора Айдриан Грънберг, който му асистира в неговия филм "Апокалипто".

Последният филм с негово участие имаше премиера миналата седмица в Лос Анджелис. Режисьорът на Machete Kills събра цяло съзвездие - Чарли Шийн, Дани Трехо, Деймиън Бишир, Амбър Хърд, София Вергара, Мишел Родригез и самата Лейди Гага. Тук Гибсън се среща и с Антонио Бандерас, с когото се засякоха и у нас на снимките на "Непобедимите 3". Според мълвата Силвестър Сталоун е преговарял първоначално Гибсън да бъде режисьор на третата част от хитовия екшън. Но австралиецът е държал да се изяви пред камера. Тук той отново се заема с роля на отрицателния герой, както в "Лудият Макс" - образ, който го изстреля във висините на седмото изкуство.

Новата част на "Лудият Макс" ще излезе догодина. В нея Гибсън е скитник. Женските прелести ще са на Чарлийз Терон.

Дава милиони на частната си църква

Гибсън е не само ревностен католик, но дори си има и собствена църква в Малибу, Калифорния. Фамилната обител "Светото семейство" се разпростира на площ от 17 дка, които се охраняват от служители по сигурността. Параклисът има 400 места и е изграден сред уединените хълмове на живописните планини на Санта Моника до пътя Мълхоланд.

Мел започва да я строи за баща си Хътън Гибсън, който отрича Холокоста. Църквата е традиционно-католическа и не е призната от Ватикана. Също така не е свързана и с Католическата архиепископия на окръг Лос Анджелис. Членовете са около 70, повечето от които са традиционните католици, но има и седевакантисти - личности или организации в католическата църква, които не приемат папите след Втория ватикански събор (1962-1965) поради отмяната на задължителната дотогава за свещениците "Клетва против модернизма". Всъщност баща му Хътън пише романи на тази тема. Те отхвърлят някои от реформите на Втория ватикански събор и изпълняват традиционните ритуали.

Гибсън е единственият дарител на църквата, която се поддържа и управлява от фондацията с нестопанска цел "A.P. Reilly", която актьорът е основал и на която е изпълнителен директор. Всяка година той внася определена сума в сметката на религиозното дружество.

В началото на годината той задели за божия храм повече от милион долара. Голяма сума от сметката му е преведена и през 2012-а. Милион и две хиляди отпусна през 2011-а, през 2010-а - 6, 8 милиона, а през 2009-а числото е близо до 10 милиона долара. Така религиозният дом в момента има 68 милиона долара в сметките си, които са освободени от данъци. За сравнение през 2006 година църкавата е разполагала само с 27 милиона, цитира данните от федералния данъчен архив сайтът Сelebuzz.com. През 2008-а активите са били 42 милиона долара, пък съобщава "Фокс нюз". Сред активите на църквата са и произведения на изкуството за почти 500 000 долара. Институцията се занимава с благотворителни акции.

Може да е баща на децата на Джоди Фостър

Неотдавна беше формулирана хипотеза, че Мел Гибсън е биологичният баща на синовете на Джоди Фостър, която отдавна е скъсала с мъжете.

Те са големи приятели, още откакто снимаха филма "Маверик" през 1994 година. Тя го подкрепи публично по време на скандалите, казвайки, че е добър човек. Джоди уточни, че ще съобщи на децата си кой е баща им, когато навършат 21 години. Едновременно с това тя изказа голяма благодарност на Мел Гибсън за приятелството им. Именно след това се появиха и слуховете за неговото бащинство. По този повод "Ню Йорк пост" се консултира с генетици, които установили, че 14-годишният Чарлз и 12-годишният Кит много приличат на известния актьор. "Не само защото са руси", казват от изданието.

Мел Гибсън се размина с БГ Лувъра

Мел Гибсън е останал много разочарован, след като е разбрал, че няма да снима в БГ Лувъра. Холивудският ас е трябвало да застане пред камерите в бъдещия национален музей заради важни сцени в "Непобедимите 3". Конрад, неговият герой, е истински познавач и изтънчен меценат на изящните изкуства, въпреки че иначе е класически злодей. Той е големият враг на Барни Рос, в чиято кожа влиза Силвестър Сталоун. На финала Роки вижда сметката на бившия си авер.

Целият екшън в БГ Лувъра обаче се е провалил в последната минута. Това, естествено, е довело и до непредвидена промяна в графика на "Непобедимите 3" и до крайно недоволство сред продуцентите заради излишни разходи. Междувременно стана ясно, че Силвестър Сталоун няма намерение да купува имот в Созопол, както тиражираха преди ден родните медии. "Той е безкрайно очарован от България, от нейната прекрасна природа, от хората тук. Ако бизнес климатът позволява, вероятно би снимал още продукции у нас. Но засега не става и дума да оглежда вили и парцели. Още повече че работи денонощно", казаха от близкото му обкръжение в Киноцентъра.

Мел Гибсън възкръсна като феникс

 

След серия от скандали и драматичен развод холивудският ас се опитва да продължи достойно пътя си

 

Мел Гибсън изигра незабравими роли като Лудия Макс и Маверик и режисира прекрасни филми като "Смело сърце", "Страстите Христови" и "Апокалипто". Доказа се като страхотен екшън герой в "Смъртоносно оръжие", а сега е рафинираният злодей в "Непобедимите 3". И всички дами въздишат по него, откакто разкри "Какво искат жените". Той обаче вероятно още се съвзема от драматичния срив в живота си. Защото Мел беше много нависоко и затова падна толкова жестоко. Расистки изказвания, обвинения в побой на приятелка сринаха имиджа му за кратко време от 2009-а насам. Загуби и половината от богатството си при развода с майката на седемте му деца. Сега Гибсън се изправя на крака с най-големия си талант - актьорлъка. И с мъжкарския си чар, разбира се.

 

Рускинята Оксана Григориева, която се изявява като певица и пианистка, е дългокраката изкусителка с плътни устни, която доведе до край 26-годишния брак на Гибсън. Преди да омотае Лудия Макс, обаче тя съблазнява друга холивудска легенда - Тимъти Далтън. Двамата се запознават на снимачната площадка на филм на Никита Михалков, където тя работи като преводачка. Оксана дори има син Александър от страхотния мачо, който изигра Джеймс Бонд и Рет Бътлър.

Оксана среща Мел при подобна ситуация - на снимачната площадка на Edge of Darkness през август 2008 г. в Бостън. Тогава актьорът и съпругата му Робин вече не живеят заедно. Макар да нямат официален развод, те са разделени от 2006-а. Още оттогава има слухове, че той кръшка. Беше хванат и да шофира в пияно състояние. По време на ареста пък шашардиса полицията, като заяви, че "евреите са виновни за всички войни на света". Бе осъден на три години условно и трябваше да посещава редовно сбирки на "Анонимните алкохолици". Мел се извини многократно за думите си, като по-късно обясни, че води борба с алкохолизма си от дълги години. Малко преди това обаче в таблоидите се появи негова снимка с две непознати дами. Злопаметните светски хроникьори пък се сетиха за порноактрисата Даяна Алоиз, която описа в книга как през 80-те години неизвестният тогава Мел я е свалял доста напористо. Други припомниха, че през 1988 г. Гибсън бил щракнат да лудува в бар с три красиви мацки. Таблоидите дори кръщават Робин "най-търпеливата съпруга на Холивуд".

Мел Гибсън се залюбва с Робин в края на 70-те след снимките на "Лудият Макс", когато двамата са сънаематели на къща в Аделаида. Тогава Робин е зъболекарска сестра, а Гибсън е сравнително неизвестен актьор. Имат седем деца - една дъщеря и шест синове, както и трима внуци. Самият той признава, че скандалното му поведение през 2006-а е довело до раздялата с Робин. А връзката му с Оксана може би е тласнало Гибсън към желанието да уреди положението си и правно. Мел остава половината си състояние на Робин - около 400 милиона долара.

Гибсън отдава на рускинята не само тялото и душата си, но и част от парите си. Той изцяло спонсорира дебютния й албум и е негов продуцент. Засне и видеоклип. Малко след това се оказа, че 39-годишната певица е бременна. Въпреки че е стриктен католик, актьорът заяви, че няма да се жени за нея. Дъщеря им Лусия се роди на 30 октомври 2009-а. Носеха се слухове, че детето не е негово, затова той е поискал тест за бащинство. След това преведе на рускинята 10 милиона долара.

Приказката обаче приключва бързо - двамата обявяват, че се разделят само след няколко месеца. Оксана дори изкара ограничителна заповед срещу актьора и го обвини в тормоз и домашно насилие. Малко по-късно започна разследване на полицията. Певицата твърдеше, че той я е удрял неведнъж, избил й е зъб и я е заплашвал с оръжие. Зъболекарят на Григориева, д-р Рос Шелдън, заяви пред таблоидите, че рускинята е била удряна в устата. Зад камерите обаче лекарят признал, че не е имало никакви следи от насилие.

Григориева стигна по-далеч, като заяви, че Мел е посягал и на дъщеря им. Съдът обаче го оправда по това обвинение. Важна роля изиграха показанията на бившата му съпруга, която заяви, че той никога не е посягал нито на нея, нито на децата им.

Стана ясно, че Оксана притежава записи, на които се чуват обиди и заплахи, отправени от Гибсън към нея. Част от тях излязоха и направо пометоха имиджа на актьора. Имаше не само обидни думи към жена, но и расистки изказвания. Завъртяха се и новини за споразумение за милиони - между 10 и 20. Оксана обаче отказа да се договаря, което даде аргумент в защита на Гибсън, че тя го изнудва за повече. Рускинята дори искаше половин милион, защото Гибсън травматизирал сина й.

Договориха се едва в края на 2011-а. "Можеше да продължа да се боря с години и най-вероятно накрая щях да изляза прав. Реших обаче да спестя всичко това на децата, защото те и семейството ми не го заслужават", призна актьорът. Той изплати 750 хиляди долара за издръжка на малката им дъщеря. Освен това той плаща месечна издръжката за нея и за дома на Григориева, оценен на няколко милиона долара, в Шърман Оукс. Когато Лусия навърши 18 години, скъпото жилище ще бъде продадено и приходите ще попълнят нейната сметка. Едно от най-важните решения на съдията по делото беше, че нито Гибсън, нито Григориева имат право да говорят или пишат за тяхната връзка.

Мел разпродаде набързо много от активите си - като имението "Старата мелница" край Ню Йорк за 25 милиона долара, което е с 15 милиона под пазарната му стойност, и къщата си в Малибу. А после се върна в родната Австралия.

 

Равносметката

 

Актьорът винаги е твърдял, че записите, които го дискредитираха, са подправени. "Кой очаква да бъде подслушван? Кой би предположил, че може да му се случи? Кой би прогнозирал, че ще стане жертва на подобно предателство? Сигурен съм, че записите са подправени. Никога не съм се отнасял към хората зле, да не говорим за дискриминация според пола, расата, религията или сексуалната им ориентация", сподели той. "Що се отнася до случилото се, то е един ужасен, отвратителен момент от живота ми, в който реагирах към определен човек заради натрупалите се емоции. Всичко това обаче не е показателно за това в какво наистина вярвам и за начина, по който съм се отнасял към хората през целия ми живот", посочи още Мел.

 

Страниците подготви Елица ИВАНОВА

 

Текстове под снимки:

а

Гибсън е може би единственият актьор в Холивуд, който няма пластични операции

ФОТО РОЙТЕРС

 

а1

Рускинята Оксана Григориева живее в предоставено от Гибсън имение с дъщеря им Лусия

 

а2

Връзката с рускинята издържа по-малко от две години

 

а3

С Робин имат седем деца за 26 години брак

 

02

В Кан отново го признаха

 

Мел Гибсън днес възражда водещите си позиции в киното. И естествено ще възстанови банковата си сметка в целия й блясък. Последната му главна роля на голям екран е в "Бобърът" на неговата добра приятелка Джоди Фостър. Филмът беше представен в Кан. Критиката призна блестящата игра на актьора, но не спря да се пита до каква степен депресираният и затънал в проблеми герой на екрана има нещо общо с реалния живот на Гибсън. Защото "Бобърът" излезе точно година след раздялата на Мел с  Оксана.

През 2012-а Гибсън успя да се изяви в екшън драмата Get the Gringo, която не стигна до големите екрани, а излезе направо на дивиди. Гибсън беше поканен от режисьора Айдриан Грънберг, който му асистира в неговия филм "Апокалипто".

Последният филм с негово участие имаше премиера миналата седмица в Лос Анджелис. Режисьорът на Machete Kills събра цяло съзвездие - Чарли Шийн, Дани Трехо, Деймиън Бишир, Амбър Хърд, София Вергара, Мишел Родригез и самата Лейди Гага. Тук Гибсън се среща и с Антонио Бандерас, с когото се засякоха и у нас на снимките на "Непобедимите 3". Според мълвата Силвестър Сталоун е преговарял първоначално Гибсън да бъде режисьор на третата част от хитовия екшън. Но австралиецът е държал да се изяви пред камера. Тук той отново се заема с роля на отрицателния герой, както в "Лудият Макс" - образ, който го изстреля във висините на седмото изкуство.

Новата част на "Лудият Макс" ще излезе догодина. В нея Гибсън е скитник. Женските прелести ще са на Чарлийз Терон.

 

Мел Гибсън отново е ешкън герой в последния му филм "Get the Gringo"

 

03

Дава милиони на частната си църква

 

Гибсън е не само ревностен католик, но дори си има и собствена църква в Малибу, Калифорния. Фамилната обител "Светото семейство" се разпростира на площ от 17 дка, които се охраняват от служители по сигурността. Параклисът има 400 места и е изграден сред уединените хълмове на живописните планини на Санта Моника до пътя Мълхоланд.

Мел започва да я строи за баща си Хътън Гибсън, който отрича Холокоста. Църквата е традиционно-католическа и не е призната от Ватикана. Също така не е свързана и с Католическата архиепископия на окръг Лос Анджелис. Членовете са около 70, повечето от които са традиционните католици, но има и седевакантисти - личности или организации в католическата църква, които не приемат папите след Втория ватикански събор (1962-1965) поради отмяната на задължителната дотогава за свещениците "Клетва против модернизма". Всъщност баща му Хътън пише романи на тази тема. Те отхвърлят някои от реформите на Втория ватикански събор и изпълняват традиционните ритуали.

Гибсън е единственият дарител на църквата, която се поддържа и управлява от фондацията с нестопанска цел "A.P. Reilly", която актьорът е основал и на която е изпълнителен директор. Всяка година той внася определена сума в сметката на религиозното дружество.

В началото на годината той задели за божия храм повече от милион долара. Голяма сума от сметката му е преведена и през 2012-а. Милион и две хиляди отпусна през 2011-а, през 2010-а - 6, 8 милиона, а през 2009-а числото е близо до 10 милиона долара. Така религиозният дом в момента има 68 милиона долара в сметките си, които са освободени от данъци. За сравнение през 2006 година църкавата е разполагала само с 27 милиона, цитира данните от федералния данъчен архив сайтът Сelebuzz.com. През 2008-а активите са били 42 милиона долара, пък съобщава "Фокс нюз". Сред активите на църквата са и произведения на изкуството за почти 500 000 долара. Институцията се занимава с благотворителни акции.

c

Частната църква на Гибсън е сгушена в живописните планини на Санта Моника

 

04

 

Може да е баща на децата на Джоди Фостър

 

Неотдавна беше формулирана хипотеза, че Мел Гибсън е биологичният баща на синовете на Джоди Фостър, която отдавна е скъсала с мъжете.

Те са големи приятели, още откакто снимаха филма "Маверик" през 1994 година. Тя го подкрепи публично по време на скандалите, казвайки, че е добър човек. Джоди уточни, че ще съобщи на децата си кой е баща им, когато навършат 21 години. Едновременно с това тя изказа голяма благодарност на Мел Гибсън за приятелството им. Именно след това се появиха и слуховете за неговото бащинство. По този повод "Ню Йорк пост" се консултира с генетици, които установили, че 14-годишният Чарлз и 12-годишният Кит много приличат на известния актьор. "Не само защото са руси", казват от изданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай