Марго Роби - новата вълчица на Холивуд

Австралийката флиртува с Ди Каприо, Орландо Блум и Уил Смит

Марго Роби - новата вълчица на Холивуд | StandartNews.com

Червенокосата фурия на Холивуд Ейми Адамс убедително гледа към първия си "Оскар". Според слуховете отвъд океана актрисата е сред фаворитките за най-престижната кинонаграда. Има вече четири номинации, но никога не е печелила. Тя отново е в центъра на вниманието с двата си нови филма. В драмата "Американска схема" партнира с Крисчън Бейл, Брадли Купър, Дженифър Лорънс и Робърт де Ниро. В комедията на Спайк Джоунс "Her" играе с Хоакин Финикс, Скарлет Йохансон и Оливия Уайлд.

Изключителни жени ще ни очароват в сезона на червените килими в Холивуд. Някои от тях гледаме от години, но не преставаме да им се възхищаваме.

Мерил Стрийп, която има три оскара, получи 18-та си номинация за ролята във филма "У дома през август". Конкурентките й за най-добра актриса са Сандра Бълок за "Гравитация", Джуди Денч за "Филомена", Ейми Адамс за "Американска схема" и Кейт Бланшет за "Син жасмин". Сред новите богини във Фабриката за мечти е Марго Роби. Тя е от тези, които заковават погледа от първия момент.

Тя е зашеметяващо красива и тази година ще слушаме все повече за нея. Марго Роби е русото изкушение, съпругата на героя на Леонардо ди Каприо от взелия "Златен глобус" филм "Вълкът от Уолстрийт". Скоро ще излезе и "Фокус", в която австралийката е до Уил Смит, с когото злите езици веднага я свързаха в авантюра. Вече украси корицата на американското списание "Maнхатън" (януари/февруари 2014), където показва ослепителната си визия, но разкрива и силната си амбиция. Това е може би най-добре облечената мацка, която сме виждали напоследък по церемониите. След премиерата на "Вълка?" таблоидите заговориха за любовна афера между нея и Лео. Двамата не потвърждават, но и не отричат слуховете.

Марго е само на 24 и със сигурност я чакат много успехи. Израснала е във фермата на дядо си и баба си. Още като тийнейджърка се мести в Мелбърн, с мерака да прави артистична кариера. Пробива с два филма, режисирани от Аш Аарон - Vigilante (2008) и I.C.U. (2009). През 2010-та вече щурмува Холивуд и бързо получава ролята на Лаура Камерън в сериала "Пан Ам". "Любимото ми десетилетие са 60-те години на ХХ век - със Студената война, женските движения, музиката, модата", казва Марго. Любопитното е, че преди снимките на "Вълкът от Уолстрийт" тя не е посмяла да каже на родителите си, че ще се снима гола. Даже опитала да ги излъже, че това са "специални ефекти". В крайна сметка ги информирала и те се примирили за радост на мъжката половина от човечеството. "Да работя с Ди Каприо беше сбъдната мечта. Винаги е бил любимият ми актьор. И той, и Мартин Скорсезе имат страхотно, силно присъствие и когато човек се намира около тях, черпи от силата им. Те са неудържими личности сякаш в няколко измерения. Понякога ми е изглеждало невъзможно да се справя с тях. Работата с Лео ме предизвикваше във всяка секунда. Поех предизвикателството да му партнирам и се опитах да достигна висотата на неговото ниво. Това беше невероятно удовлетворяващо", споделя Марго.
А за снимките на секс сцената с Лео споделя: "Ние се позиционирахме, докато нагласяваха осветлението около нас и тогава аз му избутах главата на една страна, за да не ме засенчва. Той се премести, но ме изгледа доста скептично. Дори ми каза, че никой досега не го е обвинявал, че му отнема от светлината. Направо го шокирах, но мисля, че му беше забавно."

Разбира се, веднага плъзнаха слухове, че интимните сцени са се получил заради пренасянето им и в реалния живот. Двамата се отдали на ласки малко преди финала на снимачния процес, пишат зад океана. Красивата блондинка обаче изпаднала в потрес, когато Леонардо й намекнал, че това ще остане просто за една нощ и няма никакво намерение да се обвързва с нея.

Красавицата имала и друг инцидент с 39-годишния си партньор - ударила му силен шамар през лицето при поредната сцена. "За момент се изгубих в ролята си. Ударих го и изкрещях в лицето му "F**k you". След което настана страшна тишина, а в следващия момент всички избухнаха в смях. Помислих си, че ще ме съдят за това. Извиних се на Леонардо, но той ми каза: "Това беше брилянтно. Удари ме в лицето отново", разказва актрисата, цитирана от FemaleFirst.co.uk.
През миналата есен Марго и Уил Смит са в Буенос Айрес, където снимат "Фокус", но при всяка удобна възможност двамата прекарват времето си заедно и извън снимачната площадка. Избухва и медиен скандал, след като се появяват техни снимки в интернет, на които двамата изглеждаха прекалено интимни, а тя е полугола. Явно 45-годишният актьор и блондинката не са притеснени от слуховете, че имат връзка и че отношенията им са на път да сложат край на 16-летния брак на Смит с Джейда Пинкет. Тогава Марго пише в социалната мрежа следното неясно опровержение: "Работим нонстоп, просто дъх не ми остава. Няма абсолютно никаква истина в тези слухове, те са разочароващи. Снимките са извадени от контекста. Знаете ли, Уил наистина е прекрасен. Той може да снима един супер весел дубъл, а в следващия да е супер емоционален и тъжен и да накара хората да заплачат. Той има капацитет да снима както комедии, така и наистина сериозни драми, така че е актьор с безкрайни възможности. Чувствам се късметлийка, че успях да работя и с него."
На вечерта на "Глобусите" холивудската принцеса е забелязана да флиртува с отскоро необвързания Орландо Блум, независимо, че той беше там с гаджето си Зоуи Салдана. Според очевидци двамата са се забавлявали заедно цяла нощ на партито след наградите.

"Марго и Лео станаха много добри приятели по време на снимките на "Вълкът от Уолстрийт", така че тя висеше в неговата компания, сред която е и Орландо. С Блум веднага се харесаха и прекараха половин час в задълбочен разговор, сякаш нямаше никой друг около тях, а след това танцуваха. Всички бяха малко изненадани колко бързо се разви флиртът им, но тях сякаш не ги беше грижа от коментарите", разказва източникът. Според въпросния очевидец двамата изглеждали очарователно като двойка. Да не забравяме, че доскорошната съпруга на Блум, Миранда Кер, също е австралийка.
Марго Роби явно ще е едно от най-успешните нови лица на Холивуд. Тя вече има предложение за следваща роля във филм за живота на Тарзан. Според запознати актрисата е в последния етап от преговорите, а снимките трябва да започнат това лято. Роби изглежда няма търпение да се присъедини към екипа - Кристоф Валц, Самюел Джаксън и Александър Скарсгард.

Лорънс Оливие в рокля

За ужас на всички млади и проспериращи на модния подиум лица преди две години "Вог" запази първата си корица за 2012-а за една жена, която не се вълнува от възрастта си и която светът винаги ще обожава - Мерил Стрийп, една от най-великите в Холивуд. Тогава в интервю за изданието тя споделя, че макар и смятана за една от най-добрите актриси в световен мащаб, вярвала, че с кариерата й ще бъде свършено още преди 20 години. Мерил разказва, че след като навършва 40, получава три предложения за главни роли - всичките на вещици. Тогава решава, че хората възприемат жените на нейната възраст просто като "гротески" и заявява на съпруга си: "Свършено е."

Но се лъже. Неслучайно я наричат "Лорънс Оливие в рокля", макар че е винаги остава жена до мозъка на костите. Попитайте младите актриси в Холивуд кой е моделът им за подражание и най-вероятно Стрийп ще оглави списъка. Сега Мерил наближава 65 и все още играе удивително. Затова и отново очаква "Оскар" за героинята си в "У дома през август".
Докато някои актьори и актриси качват и свалят десетки килограми заради роля, други от тях са готови да се отдадат на още по-нездравословни навици, за да бъдат по-добри в работата си. Като Стрийп. Как се подготвих за ролята ли? " С много пушене и пиене до късни доби на червено вино!", обяснява актрисата, цитирана от Contactmusic.

Във филма Мерил се превъплъщава в матриарха на семейството - "устатата" и пристрастена към болкоуспокояващи лекарства Вайълет Уестън, а Джулия Робъртс играе най-голямата от трите й дъщери, Барбара. Раздразнителната и критична Вайълет постоянно се кара на порасналите си момичета, а в честите им конфликти наяве излизат призраци от миналото.

"С режисьора Джон Уелс си разменихме по няколко имейла, докато се подготвяхме за това. Едно от нещата, които възбудиха интереса ми, беше, че героинята ми във всеки момент е в цикъл на болка и утихване на болката, гневна или дрогирана", разказва актрисата. Всъщност всяко нейно превъплъщение е запомнящо се, много обсъждано и култово. Трите й статуетки от Академията - за "Крамър срещу Крамър", "Изборът на Софи" и "Желязната лейди", провокираха коментара на Сандра Бълок: "Академията трябва да спре да номинира Мерил Стрийп, просто трябва да й дават по една награда всяка година. Дори трябва да направят категория "Мерил Стрийп"!
В реалния живот Стрийп е омъжена за скулптура Дон Хамър от 1978 г. и имат две момчета и две момичета, поради което споделя: "Винаги се чувствам уморена". Независимо от безупречната "семейна биография", жълтата преса обаче не пропуска да припише на Мерил романтични забежки с някои от многобройните й екранни партньори. На времето я спрягаха с Джак Никълсън, но по-сериозният слух е за Клинт Истууд, с когото правят великолепния негов авторски филм 

Пожарникари аплодират Джуди Денч

Когато Джуди Денч тръгнала към входа в кино "Одеон" на "Лестър скуеър" за премиерата на филма "Филомена", тя била забелязана от пожарникари, седнали в близкия пъб. Огнеборците поливали с бира края на протестната си акция по повод орязаните пенсии. Щом видели актрисата, те закрещели: "Джуди, обичаме те!", след което изпели в нейна чест хита на "Бийтълс" "Хей, Джуд!".

"Денч е несравнима" е само един от отзивите за звездата, която бе призната за най-великия британски актьор в анкета на списание "Носталгия". Заедно с Хелън Мирън са най-вдъхновяващите жени за британките, установи пък анкета, цитирана от в. "Дейли мейл" миналата година. Двете дами изпревариха иконите Маргарет Тачър, Елизабет Втора, та дори и Клеопатра.

Зрението и паметта на Денч може да са отслабнали, но не и уменията й като актриса. Нейната героиня Ем беше убита в последния филм за Джеймс Бонд "007: Координати Скайфол". Тогава стана ясно, че актрисата страда от макулна дегенерация, водеща до загуба на зрението при хора над 60. Наложи се Денч да ползва помощта на близки и приятели, които да й четат текстовете. В телевизионно интервю тя призна, че взема таблетки рибено масло за зрението и усилване на паметта. Актрисата обаче нито за миг не пожела да спре с изявите си. За пореден път Денч демонстрира невероятния си талант миналата година на лондонската театрална сцена. В пиесата "Питър и Алис" тя си партнира с Бен Уишоу, колегата си от филмите за Джеймс Бонд. Спечели купища похвали от публика и театралните критици за играта си в пиесата на американския драматург Джон Логан. Джуди Денч преживя много тежко смъртта на съпруга си Майкъл Уилямс през 2001-ва, с когото живя 30 години. Той почина от рак на белия дроб. Няколко години по-късно се появиха предположения, че актрисата има нова връзка. Тя бе заснета с експерта по дивата природа Дейвид Милс и скоро след това потвърди промяната в живота си. "Когато си вдовица отдавна, е много, много приятно да имаш компания. Не е необходимо това да е голяма, страстна любов, но е вълнуващо да има кой да ти каже: "Ще ти намеря ключовете" или "Да отидем на театър тази вечер", каза тогава актрисата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай