Макарена взриви страстите

Макарена взриви страстите | StandartNews.com

Сред останалите хитове за ден е и Kung Fu Fighting, диско парче на Карл Дъглас от 1974-а. То достига номер едно в британските и американските класации, печели "Грами" за най-продаван сингъл. Продадено е в 11 млн. копия по света и се превръща в едно от най-котираните за всички времена. В мелодията има приятен риф, който наподобява китайска музика.

Поп дуетът Right Said Fred стана известен с игривото си, фриволно парче I'm too sexy, достигнало номер едно в Америка и във Великобритания. В Щатите ги зачисляват точно към графата one-hit wonder, а през 1992-а те пак изкачват чартовете в Англия с Deeply Dippy. През 2010-а I'm too sexy " е на 8-о място в класацията на AOL Radio за стоте най-тъпи песни. Коментарите са: "Следващия път, когато някой иска да срита британската ни култура, просто да повика Right Said Fred и да им посочи къде".

Macarena е парчето, с което световна популярност получиха Los del Rio през 1995 г. и все още се харесва в дискотеките. То даже е отличено на първо място в класацията One-Hit Wonder of all Time от VH1 през 2002 г.

Who Let the Dogs Out? е писано и изпято от Анслем Дъглас за карнавал в Тринидад и Тобаго през 1998 г., но привлича вниманието на Стив Грийнберг, който по това време продуцира групата Baha Men и става популярно именно чрез тях. То е саундтрак в много филми - Snow Dogs, Good Boy, The Shaggy Dog и Open Season 2. Песента също достига първо място в престижните чартове. Тя е четвъртата най-продавана за 2000 г. в Обединеното кралство.

Ice Ice Baby, покрай която чухме за рапъра Ванила Айс, използва бас линията на Under Pressure на "Куин". Ванила Айс включва хита си в дебютния албум от 1989 г. Hooked. Това е първото хип хоп парче, което достига първите места в класацията на "Билборд".

За one hit wonder минава и суперякото парче на "А-ха" Take on Me от 1985 г. Клипът към него беше революционно оригинален за онези времена -комиксов герой успя да избяга от лошите в анимираната реалност и накрая се материализира в нашата действителност заради хубавото момиче. Похватът, използван във видеото, се нарича rotoscoping.

Sugar, Sugar е жизнерадостна песничка на The Archies, писана от Джеф Бари и Анди Ким. Тя се нарежда на първо място в САЩ и задържа позицията четири седмици. Боби Макферин пък стана свестовноизвестен с акапелната си Don't Worry, Be Happy през септември 1988 г. Той устиска три седмици първото място на "Билборд 100". Заглавието е мисъл на Мехер Баба, индийски гуру и мистик, който твърдял, че е Бог в човешко тяло.

Палавата диско песничка Funckytown е писана през 1980 г. от Стив Грийнберг. Изпълнена е от бандата от Минеаполис Lipps Inc, вокалите са на Синтия Джонсън. Тази песен се смята за последната, която затваря вратата на легендарната диско ера.

Video Killed the Radio Star е игривото парче, отначало записано от Брус Уули и Camera Club. Става хит в Канада. По-късно е световноизвестно във варианта на ню уейв бандата The Buggles от 1979 г. То възпява златните дни на радиото и обяснява, че кариерата на лирическия герой е посечена от идването на телевизията.

I Touch Myself е много съблазнителният хит на австралийската рок банда "Дивайнълс". Сингълът окупира първите места на чартовете и в Англия и в Австралия.

Покрай "Mambo No. 5" чухме за съществуването на веселяка Лу Бега. Песента е написана от кубинеца Дамасо Перез Прадо през 1949 г. Германецът Лу Бега обаче я прави суперизвестна през 1999 г. Той я включва в дебютния си албум A Little Bit of Mambo. Композицията е най-продавана за годината. Наскоро в образа на Лу влезе и актьорът Станимир Гъмов в шоуто "Като две капки вода".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай