Любо Нейков потъна в мъка

Любо Нейков потъна в мъка | StandartNews.com

София. Любо Нейков потъна в мъка. Актьорът продуцент погреба брат си Цветан и за момента не желае и да чуе за участие в "Голата истина" и в "Комиците". Най-големият му морален ангажимент сега обаче е да овладее покрусата в семейството и да убеди всички, че животът продължава. Въпреки че тъгата е стиснала сърцето му като в менгеме и не му позволява да диша спокойно. Защото Цветан му беше не само роднина, а и пръв приятел. "Каквото имам аз, има и той. Никога не сме се делили - нито като деца, нито по-късно.

Брат ми притежава голямо сърце, което може да побере целия свят. Винаги ми е казвал: "Няма да се плашиш - ще стане!". Създаваше и налагаше свои правила, в чиято правилност всички бяхме убедени. Винаги сме били един до друг в най-трудните моменти. Любо има невероятен страх от лекари. Няколко пъти се е свличал в ръцете ми по болниците. Ходил съм с него и в "Пирогов", разказваше Цецо по bTV. Изключително симпатичният мъж беше опора на Любо във всяка ситуация. "Много отговорен. Идваше с мен по разни доктори. Бях малък, когато ме ухапа змия - тогава косата на татко побеля за първи път. Имал съм и бъбречни кризи. Никога не ме е изоставял", споделяше Любо за Цецо, който е само три години по-възрастен от него.

Любо винаги се е грижил за фамилията. Той е на седмото небе, когато се ражда Инна, момиченцето на Цецо. "Аз я обожавам от бебе - тя мен също. Впива се в прегръдките ми и не ме пуска", признава Нейков в редките моменти на медийни откровения. Сега е най-важно Инна да е убедена, че той винаги е бил и винаги ще остане най-близкият й човек след родителите й.

"Най-големият ми грях е бил, когато съм нямал време за мама и татко. Казвал съм им: "Не мога да дойде до Червен бряг, защото съм на работа, в Лондон или по дяволите". Но е имало случаи, когато съм имал само три свободни часа - един час шофирам до вкъщи, пия кафе с тях и се връщам в София, за да снимам. След всеки разговор винаги съм им казвал, че ги обичам".

Когато Любо информира семейството, че ще кандидатства във ВИТИЗ, баща му обявява открита опозиция. Въпреки че по-малкият син е кръстен на големия актьор Любомир Кабакчиев - любим на родителите на Нейков.

Сега роднините на Любо се притесняват още повече за него - заради високия холестерол, заради разбитите нерви. Макар и през сълзи, на шега подхвърлят, че вече трябва да използва тренажора за упражнения, а не като закачалка за дрехи. Съпругата му Гинка също е в стрес.

Нейков-младши има и бизнес дела след смъртта на брат си. Той ще поеме фирмата, която направиха с Цецо през октомври. Говори се, че нейните предмети на дейност са свързани с проектиране, производство, доставка, продажба, монтаж и поддръжка на системи за сигурност. Идеята е била на Цецо - изключително кадърен и креативен човек на точните науки, мерки и теглилки, автор на различни и атрактивни изобретения. И въпреки че Любо си има достатъчно финансови грижи, творчески радости и съдружници покрай "Комиците", "Столичани в повече", "Дървото на живота", "Секс, лъжи и телевизия: осем дни в седмицата", ще трябва да продължи семейното дело

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай