Лео Ди Каприо дари $3 млн. за непалските тигри

Лео Ди Каприо дари $3 млн. за непалските тигри | StandartNews.com

Катманду. Лео ди Каприо се ангажира с нова благотворителна кауза, като дари 3 млн. долара за опазване и увеличаване на популацията на тигрите в Непал, съобщава АФП.

Средствата са под контрола на Световния фонд за дивата природа (WWF), който в колаборация с правителството на Непал ще предприеме редица мерки за защита на застрашените видове - за борба с бракониерството, за възстановяване на екологични коридори и за наблюдение на популацията тигри.

Актьорът, който през 1998 г. основава фондация на свое име за набирането на средства за дейности по опазване на околната среда, се надява с негова помощ броят на тигрите в Непал да се удвои до 2022 г. - годината на тигъра по китайския календар. Към момента по данни на непалските власти в страната има около 200 гигантски котки.

Преди няколко години Ди Каприо, като член на борда на WWF, посети Непал в състава на експертна група за оценка на наблюдението в национални паркове, където живеят тигрите, а 2010 г. взе участие в международен форум в Санкт Петербург за опазване на тигрите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай