Петък,

Кремъл подсилва сигурноста с пишещи машини

От: Failed to load user -
1931
Кремъл подсилва сигурноста с пишещи машини
A
A
A

Москва. Руска агенция, отговаряща за сигурноста на Кремъл, е  започнала да изкупува пишещи машини -ход, предизвикан от последните течове на иформация от WikiLeaks и Едуард Сноудън, предаде Би Би Си.

Поръчка на стойност 486 540 рубли (11 000 евро) за електрически пишещи машини е бил пусната от агенцията FSO на техния уебсайт.

От агенцията не коментираха защо се нуждаят от старомодните устройства.

Но източник от агенцията е коментирал пред руското издание Известия, че целта е била да се предотврати изтичане на информация от компютърен хардуер.

"След скандала с пускането на секретни документи чрез WikiLeaks, информацията от Едуард Сноудън, докладите, че Дмитрий Медведев е бил подслушван по време на посещението си в Лондон на срещата на върха на Г-20 (през 2009 г.), е взето решение да се разшири практиката на създаване на документи на хартиен носител", каза източникът.

Източникът добавил, че пишещи машини вече се използват от министерството на отбраната на Русия, както и някои доклади, които са били подготвени за президента Владимир Путин на пишеща машина.

За разлика от принтерите, всяка машина има свой индивидуален начин на печат, които правят възможно да се свърже всеки документ с определена машина.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията